Arcüreg emelés

Az arcüreg emelés a szájsebészet egy speciális típusa. Alkalmazása abban az esetben javasolt, amikor az implantátum beültetéséhez nem megfelelő a páciens csontozata. Ilyen esetben csontpótlás javasolt.

A sinus lift, azaz arcüreg emelés egy olyan beavatkozás, mely során szájsebészeink csontpótló anyagot alkalmazva megnövelik a felső állkapocs magasságát. Erre azért lehet szükség, ha a felső őrlőfogaknál nem elég magas a csont implantátumok beültetéséhez.

Előfordulhat, hogy a sokáig nem lett kezelve a foghiányos terület a kis- és nagyőrlő helyén. Ez könnyen csontritkuláshoz, sorvadáshoz vezethet, ennek következtében az arcüreg lejjebb ereszkedik. Implantátum beültetésnél különösen fontos, hogy megfelelő magasságú és állapotú legyen a csont, nehogy szájsebészeti beavatkozás közben megnyíljon az arcüreg. Az ilyen komplikációk elkerülése miatt számít ma már a szájsebészet területén rutin beavatkozásnak az arcüreg emelő műtét.

Két fajtát különböztetünk meg: a zárt, illetve a nyitott arcüreg emelést. Aggodalomra semmi ok, hiszen a helyi érzéstelenítésnek köszönhetően fájdalommentes a beavatkozás.

Zárt arcüreg emelés

Ez a fajta arcüreg emelés kisebb mértékű a csonthiány esetében ajánlott. Az arcüreg belsejébe és a járatokba csontpótló anyag kerül. A csontpótló anyag idővel csontszerű kemény anyagként beépül, amelybe így már biztonságosan beültethetők az implantátumok.

Nyitott arcüreg emelés

Ezt az eljárást nagyobb mértékű csonthiány esetén végezzük. A zárt arcüreg emelésnél egy kicsit komplikáltabb, hiszen nagyobb a csontpótlás is. A kezelésről bővebben itt olvashat.

Jelentkezzen be a

+36 1 465 3100

telefonszámon

Vagy ajánlja oldalunkat ismerőseinek!

 
Kérjük töltse ki űrlapunkat!
 
[contact-form-7 404 "Not Found"]
Vállalati egészségbiztosítási csomag ajánlatkérés

[contact-form-7 404 "Not Found"]