Medicover Eiffel Klinika 1062 Budapest Teréz Krt 55-57.

Phone+36 (1) 465 3100

dental@medicover.hu

fogsz89x132

Fogszabályozás

Fogszabályozás

Esztétikus, átlátszó
rögzített fogszabályozó
fémszínű árában
260 000 Ft helyett
220 000 Ft!

 

Sok ember a fogai miatt nem mer mosolyogni, pedig manapság egyre elterjedtebb a fogszabályozás mind gyermekek, mind felnőttek körében. Ez köszönhető a növekvő esztétikai igényünknek és az egészségtudatosságunknak. Ma már tudjuk, hogy az egészséghez, a megfelelő emésztéshez az első lépés a jó rágófunkció, na és persze a szépséghez a tökéletes mosoly is elengedhetetlen.

Ezek könnyen elérhető és megvalósítható célok fogszabályozó kezelés segítségével bármely életkorban. Ma már rengeteg féle fogszabályozó készülék van a piacon, a hagyományos ragasztott fém készülékektől az átlátszó láthatatlan fogszabályozókig, segítségünkkel mindenki megtalálhatja a neki valót.

Fogszabályozás tekintetében számos tévhit terjed, mint például:

 • a gyermekkorban elmulasztott fogszabályozást már nem érdemes pótolni felnőttkorban
 • a gyermek kinövi a fogak torlódását, ezért nincs szükség fogszabályzásra
 • felnőtt korban már nem lehetséges a fogszabályzás
 • az esetek túlnyomó részében a fogszabályozás foghúzással jár

Azonban a Medicover fogászatán mindezekre kínálunk szakszerű megoldást!

Felnőtt fogszabályozás:

Ma már nem igaz az a régi állásfoglalás mi szerint felnőttkorban, már nem lehet fogszabályozni! Fogszabályozni sosem késő!

Felnőttek esetében szóba jöhet esztétikai kezelés, mikor csak a mosolyukat szeretnénk megszépíteni. Kicsit nehezebb a funkciós kezelés, mikor a sérült rágófunkció helyreállítása a cél, ilyen esetben sokszor például foghiányok következtében bedőlt fogak, miatt kell szabályozni, és később a foghiányokat pótolni, az ilyen kezeléseket mindig a fogpótlásokat végző kollégával történő kooperációval történik a funkciós fogszabályozó kezelés. Fogszabályozással helyreállítható a rossz harapás és az ebből adódó problémák is megszüntethetők.

A felnőtt páciensek kezelésének tervezésekor elsődleges szempont az arcesztétika és az archoz illő mosoly elérése. Ennek tükrében a pácienssel együtt választjuk ki a megfelelő készüléket.

Felnőtteknek ajánlott készülék típusok:

 • Fogszínű rögzített lágy erőkkel dolgozó fogszabályozó (Damon Clear)
 • Fém, rögzített, lágy erőkkel dolgozó fogszabályozó (Damon Q)
 • Átlátszó sínes fogszabályozás, láthatatlan (Clear Aligner)
 • Harapásemelő és harapás beállító sínek

Árainkért kattintson ide

A „Damon” technika

A Damon technika egy amerikai orvos, Dr. Dwight Damon által kifejlesztett rendszer, aminek a lényege a lágy biológiai erőkkel történő fogszabályozás.

Ez a készülék a hagyományos fogszabályozó készülékhez képest „sokkal kisebb súrlódás elvén” működik. Így a kötőelemek és az ívek közötti súrlódás lecsökkentésével sokkal kisebb erőkkel tudjuk mozgatni a fogakat, akár felnőtt korban is. A biológiai erőknek köszönhetően a fogszabályozás akár gyorsabb is lehet a hagyományos kezelésnél, de ami még lényegesebb, kevésbé káros a fogaknak! A Damon rendszer használatakor legtöbb esetben elkerülhető a foghúzás és nincs szükség a szájpadlásra rögzített tágító és összekötő elemekre. Ezzel a fogszabályozás könnyebben viselhetővé válik.

Damon Q:
Fém fogszabályozó készülék.

Előnyei:

 • hordozza a rögzített fogszabályozó előnyeit – bármilyen probléma megoldható vele
 • lágy erőkkel korrigál
 • legkevésbé káros a fogaknak
 • gyorsabb a kezelés a hagyományos fogszabályozó típusoknál

Damon Clear:
Rögzített fogszabályozó átlátszó brackettel.

Előnyei:

 • hordozza a rögzített fogszabályozó előnyeit – az összes probléma megoldható vele
 • fogszínű, nem látszik
 • lágy erőkkel korrigál
 • legkevésbé káros a fogaknak
 • gyorsabb a kezelés a hagyományos fogszabályozó típusoknál

Átlátszó sínes fogszabályozás, láthatatlan (Clear Aligner)

Felnőttek számár ez az ideális fogszabályozás! Ez a fajta kezelés egy kivehető átlátszó sínekkel történő fogszabályozás. Ezzel a módszerrel csak a kisebb, esztétikai eltérések hozhatók helyre, a harapási rendellenességek, funkciós problémák ezzel nem megoldhatók!

Előnyei:

 • teljesen láthatatlan
 • bármikor és könnyen eltávolítható
 • észrevétlen, kényelmes viselet
 • könnyedén tisztítható

Árainkért kattintson ide

Harapásemelő és harapás beállító sínek

A fogszabályozó kezelések kiegészítéseként javasolt eszközök, melyek klinikánkon elérhetőek a tökéletes eredmény elérése érdekében.


Gyermek fogszabályozás:

Gyermekeknél az elsődleges szempont a megfelelő fogváltás támogatása és növekedést kihasználva az állcsontok helyes pozíciója, a jó harapás elérése.

Egészen pici 4-5 éves gyermekek esetében főleg a rossz szokásokról való leszoktatás miatt jöhet szóba kezelés, illetve ebben a korban kell elkezdeni a keresztharapás (buldogharapás) kezelését. Ilyen korban főleg izom trénerek (Myofunctional trainer) alkalmazása szükséges .

6-12 éves kor között kivehető készülékekkel befolyásolhatjuk az állkapcsok növekedését és segíthetjük a maradó fogak megfelelő pozícióba való előtörését! Ez történhet hagyományos- vagy bimaxilláris készülékkel.

Nagyobb gyerekeknél, kamaszoknál a ragasztott Damon fogszabályozó

a legalkalmasabb eszköz a szép mosoly eléréséhez.

Árainkért kattintson ide

Kérdése van? Visszahívjuk!

Medicover
minőség

A Medicover minőségirányításának egyik fő pillére az ISO 9001:2008 és MEES (Magyar Egészségügyi Ellátási Standard) szabványok alkalmazása, melyek egységes követelményeket írnak elő az egészségügyi szektor szereplőire.

A Medicover fogászata az M Dental is csatlakozott az ezen szabványoknak való megfeleléshez, és dolgozói szakértelméről, elhivatottságáról az SGS Hungária által végzett sikeres auditon tett tanúbizonyságot.