Medicover Eiffel Klinika 1062 Budapest Teréz Krt 55-57.

Phone+36 (1) 465 3100

dental@medicover.hu

dentalimplants

Szájsebészet

A Medicover fogászat professzionális orvosi csapata, specialistái és az általuk használt modern fogászati megoldások valamint a rendelő korszerű felszereltsége garantálja a magas színvonalú szájsebészeti munkák elvégzését.

A következő szájsebészeti beavatkozásokat teljesen fájdalommentesen tudjuk végezni:

 

  • Fogeltávolítás, bölcsességfog-eltávolítás és foggyökerek eltávolítása
  • Fogeredetű ciszták és egyéb gyulladások kezelése
  • Csontpótlás
  • Implantációs műtétek
imgres-1

Ciszta eltávolítás

A ciszta fejlődési rendellenességből származó, vagy gyulladásos eredetű, daganatszerű képlet. Fontos hangsúlyozni, hogy daganatszerű, mivel nem tartozik a daganatok csoportjába, mert növekedése nem sejtproliferáció eredménye. Így nem kell megijedni, ha ka kezelőorvos ciszta diagnózisát említi. A legtöbb ciszta, ha idejében felismerik nagyon jól kezelhető.

Sokszor a páciens nem is érzi a cisztát a szájában és valamilyen más okból kifolyólag készül röntgenfelvétel, leggyakrabban valamilyen egyéb szájsebészet beavatkozás előtt, ilyen esetben a szájsebészet beavatkozás elkerülhetetlen, azonnal el kell távolítani azt.

A műtétet helyi érzéstelenítésben vagy altatásban is elvégezhetjük.
Metszéseket ejtünk az ínyben, majd ezt követően fúróval, csontcsípővel eltávolítjuk a cystát fedő csontot a cysta nagyságának megfelelő területen. Igy már szabad az út a cysta eltávolítására ezen a csontablakon keresztül. Amennyiben a cysta nagyméretű, akkor az üreget csontforgáccsal vagy akár idegen anyaggal (bióanyag) kerül feltöltésre.

88623878

Csontpótlás

Leginkább a fogak elvesztése teszi szükségessé a csontpótlás alkalmazását. A fogak elvesztésének következtében, nem terhelődik a csontállomány a rágás során, ezért ez a nem használt terület gyors sorvadásnak indul és csontpótlás válik szükségessé.

Csontpótlást olyan esetekben végzünk, amikor az implantátum befogadására kiszemelt állcsontrész szélessége, vagy magassága nem megfelelő.

Csontpótlás menete:
A csontpótlás alkalmával helyi érzéstelenítésben vagy altatásban végezzük.

A legfontosabb, hogy a csontpótlás során minden beépítésre kerülő anyag biokompatibilis legyen, ami azt jelenti, hogy semmi káros hatás nem érheti beépítése következtében a szervezetet, nem válthat ki szöveti reakciókat, és nem képezhetnek toxikus termékeket oldódásuk során. A csontpótlás esetében használt anyagok, napjainkban, tökéletesen megfelelnek mindhárom követelménynek.

A csontpótló anyagot minden esetben a műtéti területről gyűjtött saját vérrel,vagy PRP-vel (trombocitában gazdag plazma), illetve saját csont forgáccsal keverve helyezzük be és felszívódó kollagén membránnal fedjük.  A membrán felett a lebenyt feszülés mentesen zárjuk.

Varratszedés után következik egy hosszabb gyógyulási szakasz, mely alatt a csontpótlás során beültetésre került csontpótló anyag összecsontosodik a körülötte lévő területtel, és maximálisan a szervezet részévé válik.

1820189116

Foghúzás

Az elhanyagolt szuvas fog és környezetének megbetegedése gyakran vezethet fogheltávolításhoz. Néhány esetben ép fogakat is el kell távolítani, pl. fogszabályozás céljából a kisőrlőt, vagy a panaszt okozó beékelt bölcsességfogat vagy szemfogat, illetve a fogpótlás tervezésekor akadályt jelentő rosszul nőtt fogat, vagy a nagyon mozgó fogatt.

Amikor az alapos kivizsgálások, előkészítések (néha kezelések sorozata után) egyértelműen tisztázódik, hogy el kell távolítani a fogat, akkor a művelet – aránylag – egyszerű.

A fogeltávolítást minden esetben helyi érzéstelenítéssel végezzük. Az érzéstelenítést követően megtörténik az íny leválasztása az eltávolítandó fogról, hogy az ne sérüljön. Majd a fog alakjához illeszkedő fogó segítségével a fog óvatos kilazításával, kimozgatásával megtörténik a fog eltávolítása.

A sikeres és fájdalmatlan foghúzás fontos összetevője, hogy az orvos ismerje a fog és a csont anatómiáját. Először finoman ki kell lazítani a fogat, s csak ezután lehet kivenni.

Vannak olyan esetek- például, olyan mértékű a fogszuvasosás, hogy a fogó felhelyezésekor összeroppan a fog, vagy ha erősen görbülő vagy szétálló foggyökérrel rendelkező fogat kell eltávolítani -, mikor a egyszerű foghúzással nem távolítható el a fog. Ekkor kerül sor a sebészeti fogeltávolításra, mely szintén helyi érzéstelenítéssel történik.

Ebben az esetben a fog körül metszéssel lebenyt készítünk, lefejtjük a fogínyt, a gyökerek körül levő csontot vésővel eltávolítjuk, majd kiemeljük a fogat. Fontos eltávolítani a sebüregben levő gyulladásos szövetet. Végül a sebszéleket egymáshoz illesztve, varratokkal zárjuk a műtéti területet..

A kezelés ára:

12 900 Ft -tól