CBCT és panoráma röntgen

Prémium CBCT és panoráma röntgen

A Medicover fogászatán már elérhető a világ egyik legmodernebb, többszörös díjnyertes (Cellerant Class of Technology, Edison Awards) fogászati CT és panoráma röntgen berendezése, a prémium kategóriájú CBCT készülék, mellyel a legtöbb röntgenfelvétel készül világszerte. A CT ötvözi a hagyományos két dimenziós panorámatechnikát és a CBCT (Cone Beam CT) képalkotást, hogy a modern 3D-s arcszkenneléssel együtt hozza létre a valóban személyre szabott képalkotást.

A CBCT vizsgálat ára most 20 000 Ft helyett akciósan csak 16 000 Ft! A vizsgálatot előzetes időpontfoglalás és rögzített előjegyzés nélkül is igénybe vehető!

Mi az a CBCT?

A Cone Beam CT (CBCT) olyan háromdimenziós digitális röntgenleképezési eljárás, melynek során a csontszerkezetről és a fogakról kifejezetten alacsony sugárterhelés mellett készül a lehető legrészletesebb felvétel.

Milyen előnyei vannak a CBCT röntgen berendezésnek?

  • Automatikus sugárterhelés: a CBCT készülék a páciens állkapcsának felépítése alapján automatikusan határozza meg a sugárterhelés szükséges mértékét
  • Alacsony dózisú sugárterhelés: egy normál fogászati CT alkalmával kibocsátott sugárdózisnak körülbelül a fele éri a pácienst a vizsgálat során
  • A legrészletesebb képet biztosítja a legjobb felbontásban
  • Pontos tervezhetőség: a 3D szoftver segítségével a felvétel után közvetlenül tervezhető a szájsebészeti (implantálás) beavatkozás. A páciens ezt követően pontosan tudni fogja, hogy milyen beavatkozásra lesz szüksége.

Jelentkezzen be a +36 1 465 3100 telefonszámon

A vizsgálat menete

Fontos, hogy a vizsgálat megkezdése előtt a páciens minden fémet távolítson el környezetéből (fülbevaló, nyaklánc, fogsor stb.).

Fogászati szakasszisztensünk a felvétel megkezdése előtt tájékoztatja a pácienst a vizsgálat menetéről és ellátja a megfelelő instrukciókkal. Az alacsony sugárdózis mellett a páciens teljes védelmének biztosítása érdekében ólommellényt használunk.

A vizsgálat időtartama (20-40 másodperc) alatt mozdulatlanság szükséges az értékelhető felvételek elkészítéséhez. Ellenkező esetben homályos kép keletkezhet, ami a felvétel megismétlését teheti szükségessé.

A vizsgálat első lépéseként egy kis felvétel készül, egy panoráma röntgenfelvétel sugárdózisának mindössze 5%-ával. Ez az úgynevezett feltérképezési fázis, melynek során a legmodernebb CBCT készülék a páciens felépítése (morfológiája) alapján számolja ki a szükséges sugárdózist (Személyre szabott sugárterhelés a SmartAuto Technológiának köszönhetően).

Az elkészült felvételeket DVD-n, digitális formátumban nyújtjuk át a páciensnek.

3D képalkotás

Tekintve, hogy egy 3D program segítségével történik az implantáció tervezése, minimális az esélye, hogy ismételt felvétel válik szükségessé, mert az implantok pozícionálása számítógépes segédlettel történik. Az úgynevezett Face-scan opció segítségével még a páciens arcát is meg lehet jeleníteni a CBCT felvételen a végső eredmény bemutatása érdekében.

Díjak, elismerések

Cellerant2019

A legújabb Carestream CBCT rendszer, a CS 9600 elnyerte a 2019. évi “Cellerant Class of Technology” díjat. A berendezés tökéletesen tükrözi a cég elhivatottságát a fogászati diagnosztika átalakításában.

CBCT CS9600

Az Edison Awards ezüst díját is elnyerte a készülék, amelyet azoknak a vállalatoknak ítélnek oda, akik folytatják Thomas Edison örökségét és olyan fejlesztéseket hajtanak végre, amelyek megváltoztatják egy-egy terület jövőjét.

Call Now Button