Lehet-e cirkónium fogkoronám?

A cirkónium fogkorona a sérült, szuvasodott fogak pótlására és helyreállítására alkalmas. A fogászati korona a fog, íny feletti részét teljesen beborítja.

A cirkónium fogkorona felhelyezését megelőzően azonban nem árt tisztában lenni a feltételekkel és néhány alapvető tudnivalóval.

Kollégáink minden kérdésre választ adnak!

Tegye fel kérdéseit, ügyfélszolgálatunk készséggel válaszol!

Alkalmas vagyok fogkorona felhelyezésére?

Jelentkezzen be a +36 1 465 3100 telefonszámon

Mik a cirkónium fogkorona felhelyezésének feltételei?

A  fogkorona felhelyezésének feltételei:

Jó szájhigiénia

A helyes technikával végzett, rendszeres fogmosás (legalább kétszer naponta) és a fogselyem, valamint szájvíz használata nagyban hozzájárul az egészséges szájhigiéniához és a kezelés sikeréhez. Fontos, hogy a fogmosás minden esetben legalább 2 percig tartson, és havonta cseréljünk fogkefét.

Jó állapotú fogíny

Amennyiben a cirkónium fogkorona felhelyezése az implantációs eljárás részét képezi, az implantátumok a fogínyhez kapcsolódnak. Azok a páciensek, akiknek ínybetegségük, vagy fogágybetegségük van, nem alkalmasak a fogászati implantátum befogadására. Az egészséges íny megfelelően támogatja az implantátumot.

Ideális csontsűrűség

A megfelelő csontsűrűség elengedhetetlen, hiszen elegendő mennyiségű csont szükséges ahhoz, hogy képes legyen támogatni az implantátumot.

Alapos szájápolás

A szájápolás iránti elkötelezettség nem csupán a leghatékonyabb módja annak, hogy a páciens fogászati ​​implantátumokra illetve cirkónium fogkorona felhelyezésére alkalmas legyen, de az esetek többségében elősegíti a súlyosabb betegségek és a foghiány megelőzését is.

A rossz szájhigiénia elkerülése elsődleges szempont. A rendszeres fogmosás, fogselymezés és szájöblítés a szájüreg egészségének fenntartásához szükséges. Emellett ajánlott a fogászati szűrővizsgálaton való, rendszeres (fél évente) részvétel.

Alkalmas vagyok fogkorona felhelyezésére?

Fogcsikorgató páciensnek is lehet fogkoronája?

Igen. A fogcsikorgatás nem akadálya a cirkónium fogkorona felhelyezésének. Tény, hogy gyakori szokás, ugyanakkor nem tudatos. Főként alvás közben történik. Kérjük, tájékoztassa fogorvosát, amennyiben Ön fogcsikorgató.

A fogcsikorgatás extra nyomást helyez a fogkoronára. Ez azonban orvosolható. A cirkónium fogkorona  erősebb anyagból épül fel, hogy képes legyen elviselni a fogcsikorgatásból járó plusz terhelést. Emellett a fogorvos javasolhatja a páciensnek, hogy éjszakára használjon olyan harapásemelő sínt, amely védi a fogakat.

Jelentkezzen be a

+36 1 465 3100

telefonszámon

Vagy ajánlja oldalunkat ismerőseinek!

Call Now Button
Ünnepi nyitva tartás

Ünnepi nyitva tartásunkért kérjük látogasson el Klinikáink aloldalára!


Tovább az aloldalra

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet Kívánunk! 
.