A cirkónium korona ára

A cirkónium korona kiváló megoldás sérült fogak esetében, ahol a károsodás már olyan mértékű, hogy az töméssel vagy inlay, onlay betéttel (nagymértékű fogszuvasodás esetében alkalmazandó a fog épségének helyreállításához) már nem korrigálható.

A cirkónium korona kifejezetten esztétikus, hiszen az eredeti foggal megegyező megjelenés érhető el vele.

Teljesen allergénmentes, fémet nem tartalmaz, így a fémallergiásoknak tökéletes választás. Tartós és ellenálló anyagból készül.

Kollégáink minden kérdésre választ adnak!

Tegye fel kérdéseit, ügyfélszolgálatunk készséggel válaszol!

A CAD-CAM technológiáról

A cirkónium koronát egy speciális, számítógép-vezérelt CAD-CAM technológiás rendszerrel gyártják. Ez azt jelenti, hogy a lézerrel letapogatott mintát a számítógép vezérelte gép nanométeres pontossággal faragja ki. A cirkónium korona, szinte teljesen automatizált munkamenetben, rövid idő alatt készül el. Fogászati klinikánkon kizárólag prémium minőségű alapanyagokat használunk a cirkónium koronák elkészítéséhez.

Mitől függ a cirkónium korona ára?

A cirkónium korona ára a kezelés összetettségétől és a felhasznált anyagoktól függ. Az alábbiakban mutatunk három jellemző példát, melyek a fogpótlás különböző típusaira vonatkoznak (egy korona, három tagú híd, körhíd). Az árat befolyásolja, hogy hány fog pótlására van szükség (a további szükséges költségeket a kalkuláció nem tartalmazza).

Cirkónium korona ára egy korona esetében

A  korona olyan fogpótlás, amit a fogorvos az ínyvonal feletti fogcsonkra vagy  fogimplantátumra rögzít.

Fogászati kezelés db Ár/db Összesen
Fogászati röntgen 1 6 000 Ft 6 000 Ft
Cirkónium korona 1 63 000 Ft 63 000 Ft
Végösszeg 69 000 Ft

Cirkónium korona ára három tagú híd esetében

A fogászati híd két, vagy több koronából álló fogpótlás. Részleges fogpótlásra, illetve teljes foghiány megszüntetésére is alkalmas. Egy hidat statikailag minimum két ponton kell alátámasztani. A fogászati híd esetében tartópillérként általában a természetes fogak funkcionálnak, de előfordul hogy implantátum (mesterséges foggyökér) tölti be ezt a szerepet.

Amennyiben egy fog hiányzik, a foghiánnyal szomszédos két fog használható pillérként. A két fog lecsiszolását, preparálását, illetve a lenyomatvételt követően fogtechnikai laborban készül el a három koronából álló, úgynevezett háromtagú híd. Ennek középső tagja a hiányzó fogat pótolja, míg a két szélső tag mintegy sapkaként illeszkedik a két, foghiánnyal szomszédos, lecsiszolt, preparált fogra. A hidat fogászati cementtel rögzítjük a preparált fogakra.

Fogászati kezelés db Ár/db Összesen
Fogászati röntgen 1 6 000 Ft 6 000 Ft
Cirkónium korona 3 63 000 Ft 189 000 Ft
Végösszeg 195 000 Ft

Cirkónium korona ára körhíd esetében

A körhíd abban az esetben ideális megoldás, amikor a fogsorban jelentős foghiány van, a páciens esztétikai problémákkal küzd, kevés a saját foganyag, vagy éppen teljes hiány van. Teljes hiánynál a körhíd rögzítése implantátumok segítségével történik.

Körhíd esetében a teljes fogívre hídtagok (összekapcsolódó koronák) kerülnek. A kalkuláció az implantáció és a felépítmény költségét nem tartalmazza.

Fogászati kezelés db Ár/db Összesen
Fogászati röntgen 1 6 000 Ft 6 000 Ft
Cirkónium korona 12 63 000 Ft 756 000 Ft
Végösszeg 762 000 Ft
Teljes körhíd 6 implantátumon teljes fogsor pótlására

A cirkónium korona kiváló minőségű, tartós, esztétikus megoldás. Az eredeti fogakkal megegyező színű korona teljesen természetes hatást kelt, biokompatibilis (a szervezet nem dobja ki), fémallergiások számára is megfelelő választás.

Miért érdemes cirkónium koronát választani?

  • Erős anyagból épül fel
  • Hosszú élettartamú
  • Természetes hatás a foggal megegyező megjelenés révén
  • Pontos illeszkedés a CAD-CAM technológiának köszönhetően
  • Biokompatibilis, azaz a szervezet gond nélkül befogadja
  • Nem tartalmaz fémet, így fémallergiások számára is megfelelő választás

Jelentkezzen be a

+36 1 465 3100

telefonszámon

Vagy ajánlja oldalunkat ismerőseinek!

A cirkónium korona ára

Call Now Button
Girl in a jacket
close-link