Felnőtt fogszabályzó

Mi az a fogszabályozás?

Fogszabályzó kezeléssel a fogszabályozó szakorvos instrukciói alapján teljesen helyreállíthatók a harapási rendellenességek, valamint a fogak funkcionalitássa és esztétikája. A kezelésnek nincs célkorosztálya, hiszen lehet gyermekkorban vagy felnőttkorban is, az íny és a fogazat állapotától függően.

A fogszabályzó eljárást néhány esetben szájsebészeti beavatkozás előzi meg, ám a fogak kihúzását a mai modern készülékek használatával már sokkal többször el lehet kerülni.

Kollégáink minden kérdésre választ adnak!

Tegye fel kérdéseit, ügyfélszolgálatunk készséggel válaszol!

Felnőtt fogszabályozás

Már nem él az a régi mondás,  mi szerint felnőttkorban, már nem lehet fogszabályozni! Fogszabályozni sosem késő, hogy megkapja az álom mosolyát, melyről mindig is álmodott!

Felnőtt fogszabályozás esetében szóba jöhet:

  • Esztétikai kezelés – mikor csak a mosolyukat szeretnénk szépíteni, korrigálni.
  • Funkciós kezelés – amikor a sérült rágófunkció helyreállítása az elsődleges cél.  Ebben az esetben sokszor például foghiányok miatt bedőltek a fogak, emiatt kell szabályozni, és később a foghiányokat pótolni.
  • Harapási rendellenességek korrigálása – Fogszabályzással helyreállíthatóak a rossz harapás és az ebből adódó problémák is.

A felnőtt páciensek fogszabályzó kezelésének tervezésekor elsődleges szempont az arcesztétika és az archoz illő mosoly elérése. Emiatt a pácienssel együtt választjuk ki a felnőtt fogszabályozáshoz megfelelő készüléket. Mivel felnőtt korban (25 éves kortól) megkeményedett a csontozat és az ízületek, így a fogazat is. Emiatt felnőtt fogszabályozáshoz mindenképpen a lágy erőkkel dolgozó fogszabályozó készülékeket ajánljuk, melyek a következők.

Felnőtteknek ajánlott készülék típusok

  • Fogszínű rögzített lágy erőkkel dolgozó fogszabályozó (Damon Clear)
  • Fém, rögzített, lágy erőkkel dolgozó fogszabályozó (Damon Q)
  • Átlátszó sínes fogszabályozás, láthatatlan fogszabályozás (Clear Aligner)
  • Harapásemelő és harapás beállító sínek, segédelemek
Felnőtt fogszabályzó

Damon Clear fogszabályozó

A Damon Clear fogszabályozók a ma elérhető legesztétikusabb megoldást nyújtják a felnőtt korú pácienseinknek. A Damon fogszabályzók sajátossága a technológia, mely a fogsort sokkal lágyabb erővel képes korrigálni.   A Damon Clear fogszabályzó az esztétikára is fokozott figyelmet fordít. A zafírkristályos brekettek szinte láthatatlanná teszik a fogszabályozó készüléket. A tappancsok átlátszóak és a kiváló minőségű felhasznált anyagnak hála az elszíneződésük miatt sem kell aggódni. Lekerekített oldalai szintén a páciens komfortérzetét növelik.

Damon Q fém fogszabályozó

Az Damon fogszabályozásnak köszönhetően a fogszabályzó úgy nevezett lágyabb erőkkel dolgozik, kevésbé feszíti a fogakat, ennek ellenére a továbbfejlesztett hatékonysága miatt sokkal rövidebb idő alatt lehet elérni a kívánt eredményt.  Ezenkívül a brekettek felhelyezése is sokkal egyénre szabhatóbb, könnyebben állíthatóak a magasságok a megfelelő harapás és az álom mosoly eléréséhez.

Láthatatlan fogszabályozás

Láthatatlan fogszabályozó: Clear Aligner

A láthatatlan fogszabályozó az egyik legmodernebb technológiának köszönhetően, lehetőséget ad arra, hogy észrevétlenül szabályozzuk kusza fogsorunkat. Ezzel a módszerrel főként a kisebb, esztétikai eltérések állíthatók helyre.

harapási rendellenességek, funkciós problémák ezzel sajnos nem oldhatók meg. A láthatatlan fogszabályzás főleg a felnőttek között népszerű, hiszen sokan már kellemetlennek érezik a hagyományos fém fogszabályzó használatát és persze az ehhez társított „tini mosolyt”.

A kezelés átlagos időtartalma 10-24 hónap. A láthatatlan fogszabályzó a hagyományossal ellentétben kevésbé kellemetlen, mivel nem kemény fémből készült, ami azonnal összerántja a fogakat.

Felnőtt fogszabályzó árak összehasonlítása

Az alábbi táblázatban elkészítettük a Damon Q és a Damon Clear  és a Clear Aligner fogszabályzó árak összehasonlítását, hogy segítsünk megbecsülni, milyen költségekkel jár a fogszabályozás budapesti klinikánkon:

Damon Q fogszabályzó Damon Clear fogszabályzó Clear Aligner fogszabályzó
Fogszabályozás konzultáció 8 000 Ft 8 000 Ft 8 000 Ft
Panoráma röntgen 6 000 Ft 6 000 Ft 6 000 Ft
Tervezési díj 24 200 Ft 24 200 Ft 48 000 Ft (digitális tervezés)
Fogszabályzó készülék 220 000 Ft 242 000 Ft 40 000 Ft /db**
Összesen* 258 200 Ft 280 200 Ft 102 100 Ft

*A fogszabályzó árak egy állcsontra vonatkoznak és a kalkuláció nem tartalmazza a kezelés során szükséges konzultációk díját. Egy konzultáció ára 22 000 Ft. A konzultációk száma függ a kezelés hosszától, amelyet a fogszabályozó szakorvos a tervezés során állapít meg.

**A megadott végösszeghez a Láthatatlan kivehető fogszabályozó tétel többször  (10-15 db) adódik, amennyi sín a konzultációkor a páciensnek javasolt, mely személyenként eltérhet.

Jelentkezzen be a

+36 1 465 3100

telefonszámon

Vagy ajánlja oldalunkat ismerőseinek!

Call Now Button
Ünnepi nyitva tartás

Ünnepi nyitva tartásunkért kérjük látogasson el Klinikáink aloldalára!


Tovább az aloldalra

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet Kívánunk! 
.