Felnőtt fogszabályzó

Mi az a fogszabályozás?

Fogszabályzó kezeléssel a fogszabályozó szakorvos instrukciói alapján teljesen helyreállíthatók a harapási rendellenességek, valamint a fogak funkcionalitássa és esztétikája. A kezelésnek nincs célkorosztálya, hiszen lehet gyermekkorban vagy felnőttkorban is, az íny és a fogazat állapotától függően. A fogszabályzó eljárást néhány esetben szájsebészeti beavatkozás előzi meg, ám a fogak kihúzását a mai modern készülékek használatával már sokkal többször el lehet kerülni.

Felnőtt fogszabályozás

Már nem él az a régi mondás,  mi szerint felnőttkorban, már nem lehet fogszabályozni! Fogszabályozni sosem késő, hogy megkapja az álom mosolyát, melyről mindig is álmodott!

Felnőtt fogszabályozás esetében szóba jöhet:

  • Esztétikai kezelés – mikor csak a mosolyukat szeretnénk szépíteni, korrigálni.
  • Funkciós kezelés – amikor a sérült rágófunkció helyreállítása az elsődleges cél.  Ebben az esetben sokszor például foghiányok miatt bedőltek a fogak, emiatt kell szabályozni, és később a foghiányokat pótolni.
  • Harapási rendellenességek korrigálása – Fogszabályzással helyreállíthatóak a rossz harapás és az ebből adódó problémák is.

A felnőtt páciensek fogszabályzó kezelésének tervezésekor elsődleges szempont az arcesztétika és az archoz illő mosoly elérése. Emiatt a pácienssel együtt választjuk ki a felnőtt fogszabályozáshoz megfelelő készüléket. Mivel felnőtt korban (25 éves kortól) megkeményedett a csontozat és az ízületek, így a fogazat is. Emiatt felnőtt fogszabályozáshoz mindenképpen a lágy erőkkel dolgozó fogszabályozó készülékeket ajánljuk, melyek a következők.

Felnőtt fogszabályzó

Felnőtteknek ajánlott készülék típusok

  • Fogszínű rögzített lágy erőkkel dolgozó fogszabályozó (Damon Clear)
  • Fém, rögzített, lágy erőkkel dolgozó fogszabályozó (Damon Q)
  • Átlátszó sínes fogszabályozás, láthatatlan fogszabályozás (Clear Aligner)
  • Harapásemelő és harapás beállító sínek, segédelemek

Damon Clear fogszabályozó

A Damon Clear fogszabályozók a ma elérhető legesztétikusabb megoldást nyújtják a felnőtt korú pácienseinknek. A Damon fogszabályzók sajátossága a technológia, mely a fogsort sokkal lágyabb erővel képes korrigálni.   A Damon Clear fogszabályzó az esztétikára is fokozott figyelmet fordít. A zafírkristályos brekettek szinte láthatatlanná teszik a fogszabályozó készüléket. A tappancsok átlátszóak és a kiváló minőségű felhasznált anyagnak hála az elszíneződésük miatt sem kell aggódni. Lekerekített oldalai szintén a páciens komfortérzetét növelik.

Damon Q fém fogszabályozó

Az Damon fogszabályozásnak köszönhetően a fogszabályzó úgy nevezett lágyabb erőkkel dolgozik, kevésbé feszíti a fogakat, ennek ellenére a továbbfejlesztett hatékonysága miatt sokkal rövidebb idő alatt lehet elérni a kívánt eredményt.  Ezenkívül a brekettek felhelyezése is sokkal egyénre szabhatóbb, könnyebben állíthatóak a magasságok a megfelelő harapás és az álom mosoly eléréséhez.

Láthatatlan fogszabályozó: Clear Aligner

A láthatatlan fogszabályozó az egyik legmodernebb technológiának köszönhetően, lehetőséget ad arra, hogy észrevétlenül szabályozzuk kusza fogsorunkat. Ezzel a módszerrel főként a kisebb, esztétikai eltérések állíthatók helyre.

harapási rendellenességek, funkciós problémák ezzel sajnos nem oldhatók meg. A láthatatlan fogszabályzás főleg a felnőttek között népszerű, hiszen sokan már kellemetlennek érezik a hagyományos fém fogszabályzó használatát és persze az ehhez társított „tini mosolyt”.

A kezelés átlagos időtartalma 10-24 hónap. A láthatatlan fogszabályzó a hagyományossal ellentétben kevésbé kellemetlen, mivel nem kemény fémből készült, ami azonnal összerántja a fogakat.

Láthatatlan fogszabályozás

Felnőtt fogszabályzó árak összehasonlítása

Az alábbi táblázatban elkészítettük a Damon Q és a Damon Clear  és a Clear Aligner fogszabályzó árak összehasonlítását, hogy segítsünk megbecsülni, milyen költségekkel jár a fogszabályozás budapesti klinikánkon:

DAmon Q fogszabályzó Damon Clear fogszabályzó Clear Aligner fogszabályzó
Fogszabályozás konzultáció 8 000 Ft 8 000 Ft 8 000 Ft
Panoráma röntgen 5 000 Ft 5 000 Ft 5 000 Ft
Teleröntgen 5 000 Ft 5 000 Ft 5 000 Ft
Tervezési díj 22 000 Ft 22 000 Ft 117 000 Ft
Fogszabályzó készülék 200 000 Ft 220 000 Ft 36 000 Ft /db**
Helyfenntartó sín 33 000 Ft 33 000 Ft 33 000 Ft
Helybentartó ív 20 000 Ft 20 000 Ft 20 000 Ft
Összesen* 293 000 Ft 313 000 Ft 224 000 Ft

*A fogszabályzó árak egy állcsontra vonatkoznak és a kalkuláció nem tartalmazza a kezelés során szükséges konzultációk díját. Egy konzultáció ára 20 000 Ft. A konzultációk száma függ a kezelés hosszától, amelyet a fogszabályozó szakorvos a tervezés során állapít meg.

**A megadott végösszeghez a Láthatatlan kivehető fogszabályozó tétel többször adódik, amennyi sín a konzultációkor a páciensnek javasolt, mely személyenként eltérhet.

Jelentkezzen be a

+36 1 465 3100

telefonszámon

Vagy ajánlja oldalunkat ismerőseinek!

Kérjük töltse ki űrlapunkat!
 
[contact-form-7 404 "Not Found"]
Vállalati egészségbiztosítási csomag ajánlatkérés

[contact-form-7 404 "Not Found"]