Láthatatlan kivehető fogszabályzó

Mi az a fogszabályozás?

Fogszabályzó kezeléssel a fogszabályozó szakorvos instrukciói alapján teljesen helyreállíthatók a harapási rendellenességek, valamint a fogak funkciója és esztétikája. A láthatatlan fogszabályzásnak nincs célkorosztálya, hiszen lehet gyermekkorban vagy felnőttkorban is, az íny és a fogazat állapotának figyelembe vételével.

A fogszabályzó eljárást néhány esetben szájsebészeti beavatkozás előzi meg, ám a fogak kihúzását a mai modern készülékek használatával már sokkal többször el lehet kerülni.

Kollégáink minden kérdésre választ adnak!

Tegye fel kérdéseit, ügyfélszolgálatunk készséggel válaszol!

Láthatatlan fogszabályozás

Láthatatlan kivehető fogszabályzó

A láthatatlan fogszabályozó az egyik legmodernebb technológia ötvözete, mely lehetőséget biztosít arra, hogy kusza fogainkat észrevétlenül szabályozzuk. Ezzel a módszerrel főként a kisebb, esztétikai eltérések állíthatók helyre. A harapási rendellenességek, funkciós problémák ezzel sajnos nem oldhatók meg, emiatt a láthatatlan fogszabályozást inkább a felnőttek fogszabályozására ajánljuk.

A láthatatlan fogszabályozás főleg felnőtt korosztályban ért el rendkívüli népszerűséget, hiszen ebben a korban sokan már kellemetlennek, zavarónak érezték a hagyományos fém fogszabályzó használatát és az ehhez társított „tini mosolyt”. Nagy előnye, hogy teljesen észrevehetetlen és amennyiben mégis zavaró a páciensnek, néhány órára a láthatatlan fogszabályozó sín is eltávolítható. A kezelés átlagos időtartalma 10-24 hónap. A láthatatlan fogszabályozás a hagyományossal ellentétben sokkal kevésbé okoz kellemetlen, fájó érzést, hiszen nem kemény fémből készült, így nem húzza össze azonnal a fogakat.

Miért ajánljuk a láthatatlan fogszabályzót?

 • észrevehetetlen
 • 1-2 órára kivehető
 • nem zavar beszéd közben
 • legújabb, modern technológia
 • ételmaradék nem marad benne
 • könnyen tisztítható
 • gyorsabb: 10-24 hónapos kezelési idő
 • minimális fájdalomérzet, mely 1-2 megszokási nap után elmúlik

Jelentkezzen be a +36 1 465 3100 telefonszámon

Clear Aligner láthatatlan fogszabályozó

A láthatatlan fogszabályozás menete

A fogszabályzó szakorvossal történő konzultációkor egy különleges lenyomat készül a fogakról, mely alapján a fogászati laboratóriumban elkészítik a személyre szabott átlátszó síneket. A lenyomatvételkor röntgen felvétel használatával és egy harapás vizsgálat ellenőrzése után az említett sínek el is készülnek.

A láthatatlan fogszabályzáshoz szükséges sínek egy különösen vékony speciális, orvosi műanyagból készülnek. Ezek a használat alatt teljesen biztonságosan alkalmazhatók. Egy sínt addig érdemes viselni, amíg az azzal tervezett hatást el nem érjük. Egy-egy folyamat elérése 10-14 napig tart, mely után a sín már nem fejt ki több hatást a fogsorra. Ezt követően egy újabb sín használata javasolt ismétlődve addig, amíg a kívánt eredményt elérjük.

A láthatatlan fogszabályzó sín használata

 • folyamatos viselés (1-2 órára kivehető különleges alkalmakkor)
 • alkalmazása alváshoz is javasolt
 • étkezésekkor, meleg italok fogyasztásakor ajánlott ideiglenesen kivenni
 • kontrollok ütemezése a fogszabályozó szakorvossal megbeszéltek szerint
 • körülbelül 2 hetente új sín használata
 • napi szintű, rendszeres tisztítás

Milyen gyakran kell cserélni a láthatatlan fogszabályzó síneket?

A fogszabályozó szakorvos utasításainak megfelelően, általában 2 hétig javasolt egy sínt hordani, majd egy új sín használata következik. Ennyi idő alatt ugyanis képes a fogazatot a sínnel célzott helyre mozgatni, mely után a következő állapot elérése a cél.

Láthatatlan kivehető fogszabályzó árak - Clear Aligner?

Pontos összeget a digitális tervezés után lehet kijelenteni, hiszen ez határozza meg, hogy hány sínpárt kell majd hordania a páciensnek a fogszabályzás során. A digitális tervezés nagy előnye, hogy pontos képet ad a várható eredményről. A kezeléshez tartozó fogszabályozó síneket egy rendkívül vékony, speciális műanyagból készítjük mikromilliméteres pontossággal!

Az alábbi táblázatban részletezzük a láthatatlan fogszabályzó árakat, mellyel segítünk megbecsülni a fogszabályozás költségeit a budapesti klinikánkon:

Láthatatlan (Clear Aligner) fogszabályozó
Fogszabályozás konzultáció 8 000 Ft
Panoráma röntgen 6 000 Ft
Digitális tervezési díj 48 000 Ft
Kivehető láthatatlan fogszabályozó* / db / 2 hetente /  állkapocs 40 000 Ft -tól*
Összesen** 102 000 Ft**

* A megadott végösszeghez a láthatatlan kivehető fogszabályozó tétel többször (10-15 db) adódik, amennyiben a páciensnek a konzultációk során javasolt a síncsere. Ez személyenként eltérhet.

** A fogszabályzó árak egy állcsontra vonatkoznak és a kalkuláció nem tartalmazza a kezelés során szükséges kontrollok díját. Egy időszakos beállításos kontroll ára 22 000 Ft. A kontrollok száma függ a kezelés hosszától, amelyet a fogszabályozó szakorvos a tervezés során állapít meg.

Jelentkezzen be a

+36 1 465 3100

telefonszámon

Vagy ajánlja oldalunkat ismerőseinek!

Call Now Button
Girl in a jacket
close-link