Láthatatlan fogszabályzó

Mi az a fogszabályozás?

Fogszabályzó kezeléssel a fogszabályozó szakorvos instrukciói alapján teljesen helyreállíthatók a harapási rendellenességek, valamint a fogak funkciója és esztétikája. A láthatatlan fogszabályzásnak nincs célkorosztálya, hiszen lehet gyermekkorban vagy felnőttkorban is, az íny és a fogazat állapotának figyelembe vételével.

A fogszabályzó eljárást néhány esetben szájsebészeti beavatkozás előzi meg, ám a fogak kihúzását a mai modern készülékek használatával már sokkal többször el lehet kerülni.

Kollégáink minden kérdésre választ adnak!

Tegye fel kérdéseit, ügyfélszolgálatunk készséggel válaszol!

Láthatatlan fogszabályozás

Láthatatlan fogszabályzó

A láthatatlan fogszabályozó az egyik legmodernebb technológia ötvözete, mely lehetőséget ad arra, hogy észrevétlenül szabályozzuk kusza fogainkat. Ezzel a módszerrel főként a kisebb, esztétikai eltérések állíthatók helyre. A harapási rendellenességek, funkciós problémák ezzel sajnos nem oldhatók meg, emiatt a láthatatlan fogszabályozást inkább a felnőttek fogszabályozására ajánljuk.

A láthatatlan fogszabályozás főleg a felnőtt korosztályban ért el rendkívül népszerűséget, hiszen ebben a korban sokan már kellemetlennek, zavarónak érezték a hagyományos fém fogszabályzó használatát és az ehhez társított „tini mosolyt”. Nem is beszélve arról, hogy teljesen észrevehetetlen, viszont amennyiben mégis zavaró a páciensnek, még a láthatatlan fogszabályozó sínt is el lehet távolítani néhány órára. A kezelés átlagos időtartalma 10-24 hónap. A láthatatlan fogszabályozás a hagyományossal ellentétben sokkal kevésbé okoz kellemetlen, fájó érzést, hiszen nem kemény fémből készült, mely összerántja azonnal a fogakat.

Miért ajánljuk a láthatatlan fogszabályzót?

 • észrevehetetlen
 • néhány órára kivehető
 • nem zavar a beszéd közben
 • legújabb technológia
 • nem maradnak benne ételmaradékok
 • könnyen tisztítható
 • gyorsabb: 10-24 hónapos kezelési idő
 • minimális fájdalomérzet 1-2 megszokási nap után elmúlik

Jelentkezzen be a +36 1 465 3100 telefonszámon

Clear Aligner láthatatlan fogszabályozó

A láthatatlan fogszabályozás menete

A fogszabályzó szakorvossal történő konzultációkor egy különleges lenyomat készül a fogáról, mely alapján a fogászati laboratóriumban elkészítik a személyre szabott átlátszó síneket. A lenyomatvételkor a röngten felvétel használatával és a harapás vizsgálat ellenőrzése után lesz kész az említett sín.

A sínek különösen vékony orvosi speciális műanyagból készülnek a láthatatlan fogszabályzáshoz. Ezek normál használat mellett teljesen biztonságosan alkalmazhatók. Egy sínt addig érdemes viselni, amíg az azzal tervezett hatást el nem érjük. Ez általában 10-14 napig tart, ami után a sín már nem fejt ki semmilyen hatást a fogsorra, tehát teljesen lazán felhelyezhető az. Ez után következik az újabb sín használata, amíg el nem érjük a kívánt eredményt.

A láthatatlan fogszabályzó sín használata

 • folyamatos viselés (1-2 órára kivehető különleges alkalmakkor)
 • alváshoz is javasolt hordani
 • étkezéskor, illetve meleg italok fogyasztásakor javasolt ideiglenesen kivenni
 • kontrollok látogatása a fogszabályozó szakorvossal megbeszéltek szerint
 • körülbelül 2 hetente új sín használata
 • napi szintű tisztítás

Milyen gyakran kell cserélni a láthatatlan fogszabályzó síneket?

A fogszabályozó szakorvos utasításainak megfelelően, általában 2 hétig javasolt egy sínt hordani, majd egy új sín használata következik. Ennyi idő alatt ugyanis képes a fogazatot a sínnel célzott helyre mozgatni, mely után a következő állapot elérése a cél.

Láthatatlan fogszabályzó árak - Clear Aligner?

Pontos összeget a digitális tervezés után lehet kijelenteni, hiszen ez határozza meg, hogy hány sínpárt kell majd hordania a fogszabályzás során. Előnye, hogy a digitális tervezéskor pontos képet kapunk a várható eredményről. A kezeléshez tartozó fogszabályozó síneket a rendkívül vékony, speciális műanyagból készülnek mikromilliméter pontossággal.

Az alábbi táblázatban elkészítettük a láthatatlan fogszabályzó árak összesítését, hogy segítsünk megbecsülni, milyen költségekkel jár a fogszabályozás budapesti klinikánkon:

Láthatatlan fogszabályozó
Fogszabályozás konzultáció 8 000 Ft
Panoráma röntgen 6 000 Ft
Teleröntgen 6 000 Ft
Tervezési díj 79 200 Ft
Incognito kezelési terv,digitális set up 49 500 Ft
Láthatatlan kivehető fogszabályozó * digitális tervezéssel /db/állkapocs 39 600 Ft
Helybentartó ív ragasztás 22 000 Ft
Helyfenntartó sín 36 300 Ft
Összesen** 246 600 Ft

*A megadott végösszeghez a Láthatatlan kivehető fogszabályozó tétel többször adódik, amennyi sín a konzultációkor a páciensnek javasolt, mely személyenként eltérő.

**A fogszabályzó árak egy állcsontra vonatkoznak és a kalkuláció nem tartalmazza a kezelés során szükséges konzultációk díját. Egy konzultáció ára 22 000 Ft. A konzultációk száma függ a kezelés hosszától, amelyet a fogszabályozó szakorvos a tervezés során állapít meg.

Jelentkezzen be a

+36 1 465 3100

telefonszámon

Vagy ajánlja oldalunkat ismerőseinek!

Kérjük töltse ki űrlapunkat!
 
[contact-form-7 404 "Not Found"]
Vállalati egészségbiztosítási csomag ajánlatkérés

[contact-form-7 404 "Not Found"]