Mini-Roth fogszabályzó

Mi az a fogszabályozás?

Fogszabályzó kezeléssel a fogszabályozó szakorvos instrukciói alapján teljesen helyreállíthatók a harapási rendellenességek, valamint a fogak funkcionalitássa és esztétikája. A kezelésnek nincs célkorosztálya, hiszen lehet gyermekkorban vagy felnőttkorban is, az íny és a fogazat állapotától függően.

A fogszabályzó eljárást néhány esetben szájsebészeti beavatkozás előzi meg, ám a fogak kihúzását a mai modern készülékek használatával már sokkal többször el lehet kerülni.

Kollégáink minden kérdésre választ adnak!

Tegye fel kérdéseit, ügyfélszolgálatunk készséggel válaszol!

A Mini-Roth fogszabályzóról

A “Mini” alatt a fogakra felkerülő tappancsok méretét értjük, míg a “Roth” önmagában egy értékmérés. A fogakra helyezett tappancsok az általános megszokottaktól kisebb méretűek, így fokozzák a kényelem- és komfortérzetet. A Mini-Roth technikával készült fogszabályzó viselését a nyálkahártya lényegesen könnyebben, rövidebb idő alatt megszokja, megkímélve viselőjét az utólagosan kiváltott irritációktól, mely ezzel bármely korosztály számára kiváló választás.

Mint a legtöbb fogszabályozó esetében, a Mini-Roth fogszabályozó tisztítása is nagy odafigyelést igényel. Ez speciális, fogszabályozókra szabott fogkefékkel, szájzuhannyal és elektromos fogkefével kivitelezendő. Szükség esetén a fogszabályozóval történő fogkőeltávolítás klinikánkon teljes mértékben megvalósítható.

A fogszabályozón lévő tappancs a fogakra ragasztva tartalmaz egy minizárat, mely a fogszabályozó ívét tartja. Előnyként kiemelendő, hogy nem szükséges gumikat vagy drótligatúrákat alkalmazni, mert a tappancsok állása közvetlenül ki-be nyitva igazítható. Felhelyezése valamint viselése rövid- és hosszútávon, a fogak rendezése során is lényegesen kevesebb kellemetlenséggel jár.

A Mini-Roth fogszabályozó gyermekek részére is kiválóan alkalmas, mert a fogakra kerülő tappancsokra további lehetőség van színes gumikat is felszerelni. Ezzel a fogszabályozó viseletét közelibbé, barátságosabbá tehetjük a kis páciensek számára.

A Mini-Roth fogszabályozó technika sajátossága

* bal oldalon a Mini-Roth fogszabályzó látható, jobb oldalon pedig egy hagyományos, nagyobb brackettes (tappancsos) fogszabályzó
  • Mini brackett (fogra helyezett tappancs) kerül a fogakra, ezzel diszkrétebbé téve a hagyományos fogszabályozó készülékekkel szemben való viseletet.
  • Kevesebb kontroll alkalom, hiszen a lágy fogszabályzásnál nem kell annyit állítani, a hagyományos fogszabályozó készülékkel ellentétben
  • Komfortosabb kezelés, hiszen minimális fájdalomérzet van csak jelen a kezeléskor
  • A brackettekre színes gumitappancsok helyezhetőek fel, ezáltal személyre szabható a készülék
  • A fogszabályozó felhelyezése után számított pár napban, rövidtávon előfordulhat tompa, de a hagyományos technikával szemben könnyen karbantartható fájdalom

Miben különbözik a Mini-Roth a hagyományos fogszabályozóktól?

Tulajdonságok Mini-Roth fogszabályozók Hagyományos fogszabályzók
Erősség lágyabb erőkkel dolgozik, kevésbé fájdalmas és gyorsabb az eredmény néha túl nagy erőkkel lehet csak a fogakat mozgatni a gumis rendszer miatt
Esztétika a zárak kisméretűek, továbbá felhelyezhetőek színes gumitappancsok a kezdőívet színes gumikkal rögzítik, így például kevésbé kedvelik egy bizonyos kor után, leginkább fém színűt használnak
Fogszabályzás időtartama min. 1 év ált. min. 2 év
Ajánlott kor bármilyen korban ajánljuk! inkább gyermekkorban
Tisztíthatóság fogszabályozókra szabott fogkefékkel, szájzuhannyal Körülményesen tisztítható a gumik és a zárszerkezet miatt.
Fémallergia Gyakrabban fordul elő.

Mini-Roth fogszabályzó árak

Segítünk megbecsülni, hogy milyen költségekkel jár a fogszabályozás – egy állcsonton – a budapesti klinikánkon:

Mini Roth fogszabályzó
Fogszabályozás konzultáció 8 000 Ft
Teleröntgen 6 000 Ft
Tervezési díj 24 200 Ft
Fogszabályzó készülék 120 000 Ft
Összesen* 158 200 Ft

* A fogszabályzó árak egy állcsontra vonatkoznak és a kalkuláció nem tartalmazza a kezelés során szükséges kontrollok díját. Egy kontrollok ára 22 000 Ft. A szükséges kontrollok száma függ a kezelés hosszától, amelyet a fogszabályozó szakorvos a tervezés során állapít meg.

Még több információt szeretne a fogszabályozásról? Nézzen körül blogunkon!

Jelentkezzen be a

+36 1 465 3100

telefonszámon

Vagy ajánlja oldalunkat ismerőseinek!

Call Now Button
Girl in a jacket
close-link