Alkalmas vagyok fogbeültetésre?

A fogbeültetés alkalmasság elsősorban a megfelelő mennyiségű és minőségű csontszövet függvénye, hiszen az elvesztett fogak pótlására szolgáló implantátumok, az állcsontokba kerülnek behelyezésre.

A fogászati implantátumhoz szintén fontos a jó szájhigiénia.

Kollégáink minden kérdésre választ adnak!

Tegye fel kérdéseit, ügyfélszolgálatunk készséggel válaszol!

Préskerámia korona

Mik a fogbeültetés feltételei?

A fogbeültetés alkalmasság feltételei:

Jó szájhigiénia

A hiányzó fog önmagában még nem jelenti azt, hogy a páciensnek rossz a szájhigiéniája. A helyes technikával végzett, rendszeres fogmosás (legalább kétszer naponta) és a fogselyem, valamint szájvíz használata nagyban hozzájárul ez egészséges szájhigiéniához és a kezelés sikeréhez.

Jó állapotú fogíny

Mivel az implantátumok a fogínyhez kapcsolódnak, azok a páciensek, akiknek ínybetegségük, vagy fogágybetegségük van, nem alkalmasak a fogászati implantátum befogadására. Az egészséges íny megfelelően támogatja az implantátumot.

Ideális csontsűrűség

A megfelelő csontsűrűség elengedhetetlen, hiszen elegendő mennyiségű csont szükséges ahhoz, hogy képes legyen támogatni az implantátumot. A gyerekek általában nem alkalmasak az implantátum behelyezésére, mert csontjaik még nem fejlődtek ki teljesen.

Alapos szájápolás

A szájápolás iránti elkötelezettség nem csupán a leghatékonyabb módja annak, hogy a páciens fogászati ​​implantátumokra alkalmas legyen, de az esetek többségében elősegíti a súlyosabb betegségek és a foghiány megelőzését is. A rendszeres fogmosás, fogselymezés és szájöblítés a szájüreg egészségének fenntartásához szükséges. Emellett ajánlott a fogászati szűrővizsgálaton való, rendszeres (fél évente) részvétel.

Mikor nem lehet fogászati implantátumom?

Alkalmas vagyok fogkorona felhelyezésére?

Az alábbi körülmények nem teszik lehetőve a páciens számára a fogbeültetést:

Mértéktelen dohányzás

A dohányzás nagyban korlátozza a véráramlást az ínyhez és a környező szövetekhez. Szintén akadályozza az állkapocscsontnak az implantátumhoz való alkalmazkodását és az implantátum egészséges beépülését.

Túlzott alkoholfogyasztás

Megzavarja és lelassítja az íny gyógyulási folyamatát.

Fogíny – és fogágybetegségek

Ezen betegségeket még a fogimplantátum behelyezése előtt kell kezelni. A súlyosabb fokú ínybetegség csontvesztést eredményez.

Bizonyos típusú betegségek

Páciensek, akik sugárkezelés alatt állnak, vagy autoimmun betegségben szenvednek.

Fogcsikorgató páciensnek is lehet fogászati implantátuma?

Igen. A fogcsikorgatás nem akadálya a fog implantátum behelyezésének. Tény, hogy gyakori szokás, ugyanakkor nem tudatos. Főként alvás közben történik. Kérjük, tájékoztassa fogorvosát, amennyiben Ön fogcsikorgató.

A fogcsikorgatás extra nyomást helyez a fogászati implantátumra. Ez azonban orvosolható. A fogkorona, a híd vagy a fogsor ebben az esetben egy erősebb anyagból épül fel, hogy képes legyen elviselni a fogcsikorgatásból járó plusz terhelést. Emellett a fogorvos javasolhatja a páciensnek, hogy éjszakára használjon olyan eltávolítható sínt, ami védi a fogakat.

Honnan tudhatom, hogy elég csontom van a fogászati implantátumhoz?

A csontsűrűség és a térfogat méréséhez röntgen és CT vizsgálat szükséges. A technika lehetővé teszi a fogorvos számára, hogy információt kapjon az anatómiai struktúrákról. Ezután eldönti, hogy a páciens csontjainak szüksége van-e támogatásra (csontpótlás, vagy sinus lift, azaz arcüreg emelés).

Jelentkezzen be a

+36 1 465 3100

telefonszámon

Vagy ajánlja oldalunkat ismerőseinek!

Call Now Button
Girl in a jacket
close-link