Lehet-e porcelán fogkoronám?

A sérült, szuvasodott fogak pótlására és helyreállítására használt eszköz a fogkorona. A fogászati korona a fog, íny feletti részét teljesen beborítja.

A porcelán fogkorona felhelyezését megelőzően azonban nem árt tisztában lenni a feltételekkel és néhány alapvető tudnivalóval.

Kollégáink minden kérdésre választ adnak!

Tegye fel kérdéseit, ügyfélszolgálatunk készséggel válaszol!

Melyek a porcelán fogkorona felhelyezésének feltételei?

Alkalmas vagyok fogkorona felhelyezésére?

Jelentkezzen be a +36 1 465 3100 telefonszámon

A  fogkorona felhelyezésének feltételei:

A páciens nem lehet fémérzékeny

A porcelán fogkorona, más néven fémkerámia korona fémérzékeny páciensek esetében nem alkalmazható. Azon pácienseinknek akik a fémre érzékenyek, a cirkónium koronát javasoljuk.

Jó szájhigiénia

A helyes technikával végzett, rendszeres fogmosás (legalább kétszer naponta) és a fogselyem, valamint szájvíz használata nagyban hozzájárul az egészséges szájhigiéniához és a kezelés sikeréhez.

Jó állapotú fogíny

Amennyiben a porcelán fogkorona felhelyezése az implantációs eljárás részét képezi, az implantátumok a fogínyhez kapcsolódnak. Azok a páciensek, akiknek ínybetegségük, vagy fogágybetegségük van, nem alkalmasak a fogászati implantátum befogadására. Az egészséges íny megfelelően támogatja az implantátumot.

Ideális csontsűrűség

A megfelelő csontsűrűség elengedhetetlen, hiszen elegendő mennyiségű csont szükséges ahhoz, hogy képes legyen támogatni az implantátumot.

Alapos szájápolás

A szájápolás iránti elkötelezettség nem csupán a leghatékonyabb módja annak, hogy a páciens fogászati ​​implantátumokra illetve fogkorona felhelyezésére alkalmas legyen, de az esetek többségében elősegíti a súlyosabb betegségek és a foghiány megelőzését is.

A rossz szájhigiénia elkerülése elsődleges szempont. A rendszeres fogmosás, fogselymezés és szájöblítés a szájüreg egészségének fenntartásához szükséges. Emellett ajánlott a fogászati szűrővizsgálaton való, rendszeres (fél évente) részvétel.

Alkalmas vagyok fogkorona felhelyezésére?

Fogcsikorgató páciensnek is lehet fogkoronája?

Igen. A fogcsikorgatás nem akadálya a porcelán fogkorona felhelyezésének. Tény, hogy gyakori szokás, ugyanakkor nem tudatos. Főként alvás közben történik. Kérjük, tájékoztassa fogorvosát, amennyiben Ön fogcsikorgató.

A fogcsikorgatás extra nyomást helyez a fogkoronára. Ez azonban orvosolható. A fogkorona ebben az esetben erősebb anyagból épül fel, hogy képes legyen elviselni a fogcsikorgatásból járó plusz terhelést. Emellett a fogorvos javasolhatja a páciensnek, hogy éjszakára használjon olyan harapásemelő sínt, ami védi a fogakat.

Jelentkezzen be a

+36 1 465 3100

telefonszámon

Vagy ajánlja oldalunkat ismerőseinek!

Call Now Button
Girl in a jacket
close-link