A porcelán korona ára

A porcelán korona (fémkerámia korona) kiváló ár-érték arányú megoldás sérült fogak esetében, ahol a károsodás már olyan mértékű, hogy az töméssel vagy inlay, onlay betéttel (nagymértékű fogszuvasodás esetében alkalmazandó a fog épségének helyreállításához) már nem korrigálható.

A porcelán koronát egy speciális, számítógép-vezérelt CAD-CAM technológiás rendszerrel gyártják. A fémkerámia korona, szinte teljesen automatizált munkamenetben, rövid idő alatt készül el. Fogászati klinikánkon kizárólag prémium minőségű alapanyagokat használunk a porcelán koronák elkészítéséhez.

Kollégáink minden kérdésre választ adnak!

Tegye fel kérdéseit, ügyfélszolgálatunk készséggel válaszol!

Mitől függ a porcelán korona ára?

A porcelán korona ára a kezelés összetettségétől és a felhasznált anyagoktól függ. Az alábbiakban mutatunk három jellemző példát, melyek a fogpótlás különböző típusaira (egy korona, három tagú híd, körhíd) vonatkoznak. Az árat befolyásolja, hogy hány fog pótlására van szükség (a további szükséges költségeket a kalkuláció nem tartalmazza).

Fémkerámia korona ára egy korona esetében

A  korona olyan fogpótlás, amit a fogorvos az ínyvonal feletti fogcsonkra vagy  fogimplantátumra rögzít.

Fogászati kezelés db Ár/db Összesen
Panoráma röntgen 1 6 000 Ft 6 000 Ft
Fémkerámia korona 1 68 000 Ft 68 000 Ft
Végösszeg 74 000 Ft

Fémkerámia korona ára három tagú híd esetében

A fogászati híd két, vagy több koronából álló fogpótlás. Részleges fogpótlásra, illetve teljes foghiány megszüntetésére is alkalmas. Egy hidat statikailag minimum két ponton kell alátámasztani. A fogászati híd esetében tartópillérként általában a természetes fogak funkcionálnak, de előfordul hogy implantátum (mesterséges foggyökér) tölti be ezt a szerepet.

Amennyiben egy fog hiányzik, a foghiánnyal szomszédos két fog használható pillérként. A két fog lecsiszolását, preparálását, illetve a lenyomatvételt követően fogtechnikai laborban készül el a három koronából álló, úgynevezett háromtagú híd. Ennek középső tagja a hiányzó fogat pótolja, míg a két szélső tag mintegy sapkaként illeszkedik a két, foghiánnyal szomszédos, lecsiszolt, preparált fogra. A hidat fogászati cementtel rögzítjük a preparált fogakra.

Fogászati kezelés db Ár/db Összesen
Panoráma röntgen 1 6 000 Ft 6 000 Ft
Fémkerámia korona 3 68 000 Ft 204 000 Ft
Végösszeg 210 000 Ft

Fémkerámia korona ára körhíd esetében

A körhíd abban az esetben ideális megoldás, amikor a fogsorban jelentős foghiány van, a páciens esztétikai problémákkal küzd, kevés a saját foganyag, vagy éppen teljes hiány van. Teljes hiánynál a körhíd rögzítése implantátumok segítségével történik.

Körhíd esetében a teljes fogívre hídtagok (összekapcsolódó koronák) kerülnek. A kalkuláció az implantáció és a felépítmény költségét nem tartalmazza.

Fogászati kezelés db Ár/db Összesen
Panoráma röntgen 1 6 000 Ft 6 000 Ft
Fémkerámia korona 12 68 000 Ft 816 000 Ft
Végösszeg 822 000 Ft
Teljes körhíd 6 implantátumon teljes fogsor pótlására

A porcelán korona kiváló minőségű, tartós, esztétikus megoldás. Az eredeti fogakkal megegyező színű korona természetes hatást kelt, így a páciens a kezelést követően is fesztelenül mosolyoghat.

Miért érdemes porcelán koronát választani?

  • Erős anyagból épül fel
  • Tartósság, hosszú élettartam jellemzi
  • Természetes hatás a foggal megegyező megjelenésnek köszönhetően
  • Pontos illeszkedés a CAD-CAM technológia révén

Jelentkezzen be a

+36 1 465 3100

telefonszámon

Vagy ajánlja oldalunkat ismerőseinek!

A porcelán korona ára

Call Now Button
Girl in a jacket
close-link