A porcelán korona előnyei és hátrányai

A fémkerámia korona, más néven porcelán korona a sérült, szuvasodott fogak pótlásának illetve helyreállításának egyik eszköze. A fogkoronák különböző anyagokból készülhetnek. A porcelán korona előnyei a tartósság, a kiemelkedő minőség, valamint a magas esztétikai színvonal. A fémkerámia koronák váza fémből készül, kerámia borítással. Gyökérkezelést követően, esztétikai okokból, valamint implantátumos fogpótlás esetén egyaránt alkalmazhatók.

Kollégáink minden kérdésre választ adnak!

Tegye fel kérdéseit, ügyfélszolgálatunk készséggel válaszol!

A porcelán korona előnyei és hátrányai

A porcelán korona előnyei

  • Erősség: mind a metsző-, mind a rágófogak tekintetében ideális választás
  • Tartósság: hosszú távú, megbízható fogpótlás
  • Természetes hatás: fogszínű külső felület
  • Pontos illesztés: speciális, számítógép-vezérelt CAD-CAM technológiával garantáljuk a kiváló esztétikai és illeszkedési eredményt

A fémkerámia koronát egy speciális, számítógép-vezérelt CAD-CAM technológiás rendszerrel állítják elő. Ez lehetővé teszi a legpontosabb illesztést, számos más előnye mellett.

A kiváló minőségű porcelán korona rövid idő alatt elkészül, szinte teljesen automatizált munkamenetben. Fogászati klinikánkon prémium minőségű alapanyagokat használunk a fémkerámia koronák elkészítéséhez.

Melyek a hátrányai a fémkerámia koronának?

A fémkerámia koronának jóval több az előnye, mint a hátránya. Kiváló minőség, tartósság, valamint kiemelkedő esztétikai megjelenés jellemzi. Ennek ellenére tény, hogy nem kelt olyan természetes hatást, mint a cirkónium -, valamint a préskerámia korona (fémmentes, teljes kerámia változat). Mivel a fémkerámia korona fémet tartalmaz, fémallergiásoknak nem ajánljuk. Helyette más fogpótlási lehetőséget javaslunk.

A fémkerámia korona és a cirkónium korona fogpótlás összehasonlítása

Bár a porcelán koronának számos előnye van, ez a típusú fogpótlás mégsem eredményezi minden esetben azt az esztétikus és természetes hatást, amit a cirkónium fogkorona képes kelteni.

Tulajdonság Cirkon korona Fémkerámia korona
Biokompatibilitás Kiváló

Közepes

Esztétika Kiváló

Nagyon jó

Illeszkedés Kiváló

Nagyon jó

Árnyalat Kiváló

Nagyon jó

Teherbírás Kiváló

Kiváló

Fémallergia Nincs

5-18%

Jelentkezzen be a

+36 1 465 3100

telefonszámon

Vagy ajánlja oldalunkat ismerőseinek!

Call Now Button
Girl in a jacket
close-link