Lehet-e préskerámia fogkoronám?

A préskerámia korona  sérült, szuvasodott fogak pótlására és helyreállítására alkalmas.

A fogászati korona a fog, íny feletti részét teljesen beborítja.

A préskerámia fogkorona felhelyezését megelőzően azonban nem árt tisztában lenni a feltételekkel és néhány alapvető tudnivalóval.

Kollégáink minden kérdésre választ adnak!

Tegye fel kérdéseit, ügyfélszolgálatunk készséggel válaszol!

Préskerámia korona

Jelentkezzen be a +36 1 465 3100 telefonszámon

Mik a préskerámia fogkorona felhelyezésének feltételei?

A  fogkorona felhelyezésének feltételei:

Jó szájhigiénia

A helyes technikával végzett, rendszeres fogmosás (legalább kétszer naponta) és a fogselyem, valamint szájvíz használata nagyban hozzájárul az egészséges szájhigiéniához és a kezelés sikeréhez. Fontos, hogy a fogmosás minden esetben legalább 2 percig tartson, és havonta cseréljünk fogkefét.

Jó állapotú fogíny

Amennyiben a préskerámia fogkorona felhelyezése az implantációs eljárás részét képezi, nem árt tudni, hogy az implantátumok a fogínyhez kapcsolódnak. Azok a páciensek, akiknek ínybetegségük, vagy fogágybetegségük van, nem alkalmasak a fogászati implantátum befogadására. Az egészséges íny megfelelően támogatja az implantátumot.

Ideális csontsűrűség

A megfelelő csontsűrűség elengedhetetlen, hiszen elegendő mennyiségű csont szükséges ahhoz, hogy képes legyen támogatni az implantátumot.

Alapos szájápolás

A szájápolás iránti elkötelezettség nem csupán a leghatékonyabb módja annak, hogy a páciens fogászati ​​implantátumokra illetve préskerámia fogkorona felhelyezésére alkalmas legyen, de az esetek többségében elősegíti a súlyosabb betegségek és a foghiány megelőzését is.

A rossz szájhigiénia elkerülése elsődleges szempont. A rendszeres fogmosás, fogselymezés és szájöblítés a szájüreg egészségének fenntartásához szükséges. Emellett ajánlott a fogászati szűrővizsgálaton való, rendszeres (fél évente) részvétel.

Jelentkezzen be a

+36 1 465 3100

telefonszámon

Vagy ajánlja oldalunkat ismerőseinek!

Call Now Button
Girl in a jacket
close-link