Préskerámia korona - a kezelés lépései

A préskerámia korona alkalmazása kiterjedt fogszuvasodás, illetve sérülés esetén javasolt. Ilyenkor a fog fájhat, elszíneződhet, ugyanakkor a probléma nem jár fogvesztéssel, ezért az esetek többségében a fog épsége koronával helyreállítható. Az alábbiakban a préskerámia korona jellemzőinek megismerésével és a préskerámia korona lépései alapján nyerhet betekintést a kezelés részleteibe.

Kollégáink minden kérdésre választ adnak!

Tegye fel kérdéseit, ügyfélszolgálatunk készséggel válaszol!

Mi az a fogkorona?

A sérült, szuvasodott fogak pótlására és helyreállítására használt eszköz a fogkorona. A fogászati korona a fog, íny feletti részét teljesen beborítja. Megfelelő formára és színre alakítható. A már eleve sérült, gyökérkezelt fogat a korona segít megvédeni a további károsodástól. Esztétikai okokból kifolyólag is készíthető korona, az elszíneződött előnytelen formájú fogak korrekciójához. Fogászati implantációs eljárás esetén szintén alkalmazható a fogászati korona.

 

A fogkorona készítésének lépései

  1. A fogorvos helyi érzéstelenítést alkalmaz a koronát tartó fog körül.
  2. Ezután a fog, megfelelő formára történő csiszolása következik
  3. A csiszolást követően a fogorvos lenyomatot készít a környező fogazatról és magáról a keletkezett fogcsonkról.
  4. A fogra a végleges korona rögzítéséig ideiglenes műanyag korona kerül.
  5. Pár nap elteltével elkészül a végleges korona, melyet a fogtechnikus a korábban készült lenyomat alapján dolgozott ki.
  6. A fogorvos speciális fogászati ragasztócementtel rögzíti a végleges koronát a lecsiszolt fogra.

Jelentkezzen be a +36 1 465 3100 telefonszámon

Mikor van szükség gyökércsapos fogpótlásra?

Abban az esetben, amikor az eredeti fog koronájának jó része hiányzik és szinte csak a foggyökér van meg, nincs olyan felszín, mely képes lenne megtartani a koronát. Ilyenkor nagyon rossz állapotú gyökércsatornáknál elsőként a foghúzás majd a teljes fogpótlás jöhet szóba. Ebben az esetben a foggyökeret  implantátummal pótoljuk.

Amennyiben az eredeti foggyökér állapota kielégítő, alkalmas a gyökércsapos fogpótlásra. Az eredeti foggyökérbe helyezett csap arra szolgál, hogy megfelelő támasztékot biztosítson a fogkoronának.

A megfelelő kezelési mód kiválasztásához először röntgenfelvételre van szükség. A fogorvos ez alapján tudja  megítélni, hogy a fog gyökércsatornái milyen állapotban vannak.

A gyökércsapos fogpótlás előfeltétele a gyökérkezelés. A fogorvos elsőként behelyezi a gyökércsapot a foggyökérbe, majd  lenyomatot vesz az érintett területről. Ez alapján a fogtechnikus elkészíti a koronát. A kész préskerámia korona rögzítése ragasztással történik a csaphoz.

Miért jó a préskerámia korona?

A préskerámia korona szövetbarát, pontosan illeszthető és esztétikailag tökéletes megjelenést biztosít viselőjének. Nem tartalmaz fémet, így fémallergiásoknak is tökéletes választás.

A préskerámia koronát egy speciális, számítógép-vezérelt CAD-CAM technológiás rendszerrel gyártják. A magas minőségű préskerámia korona rövid idő alatt elkészül, szinte teljesen automatizált munkamenetben. Fogászati klinikánkon a préskerámia koronák elkészítéséhez prémium minőségű alapanyagokat használunk.

Jelentkezzen be a

+36 1 465 3100

telefonszámon

Vagy ajánlja oldalunkat ismerőseinek!

Call Now Button
Ünnepi nyitva tartás

Ünnepi nyitva tartásunkért kérjük látogasson el Klinikáink aloldalára!


Tovább az aloldalra

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet Kívánunk! 
.