Préskerámia korona - a kezelés lépései

A préskerámia korona alkalmazása kiterjedt fogszuvasodás, illetve sérülés esetén javasolt. Ilyenkor a fog fájhat, elszíneződhet, ugyanakkor a probléma nem jár fogvesztéssel, ezért az esetek többségében a fog épsége koronával helyreállítható. Az alábbiakban a préskerámia korona jellemzőinek megismerésével és a préskerámia korona lépései alapján nyerhet betekintést a kezelés részleteibe.

Kollégáink minden kérdésre választ adnak!

Tegye fel kérdéseit, ügyfélszolgálatunk készséggel válaszol!

Mi az a fogkorona?

A sérült, szuvasodott fogak pótlására és helyreállítására használt eszköz a fogkorona. A fogászati korona a fog, íny feletti részét teljesen beborítja. Megfelelő formára és színre alakítható. A már eleve sérült, gyökérkezelt fogat a korona segít megvédeni a további károsodástól. Esztétikai okokból kifolyólag is készíthető korona, az elszíneződött előnytelen formájú fogak korrekciójához. Fogászati implantációs eljárás esetén szintén alkalmazható a fogászati korona.

 

A fogkorona készítésének lépései

  1. A fogorvos helyi érzéstelenítést alkalmaz a koronát tartó fog körül.
  2. Ezután a fog, megfelelő formára történő csiszolása következik
  3. A csiszolást követően a fogorvos lenyomatot készít a környező fogazatról és magáról a keletkezett fogcsonkról.
  4. A fogra a végleges korona rögzítéséig ideiglenes műanyag korona kerül.
  5. Pár nap elteltével elkészül a végleges korona, melyet a fogtechnikus a korábban készült lenyomat alapján dolgozott ki.
  6. A fogorvos speciális fogászati ragasztócementtel rögzíti a végleges koronát a lecsiszolt fogra.

Jelentkezzen be a +36 1 465 3100 telefonszámon

Mikor van szükség gyökércsapos fogpótlásra?

Abban az esetben, amikor az eredeti fog koronájának jó része hiányzik és szinte csak a foggyökér van meg, nincs olyan felszín, mely képes lenne megtartani a koronát. Ilyenkor nagyon rossz állapotú gyökércsatornáknál elsőként a foghúzás majd a teljes fogpótlás jöhet szóba. Ebben az esetben a foggyökeret  implantátummal pótoljuk.

Amennyiben az eredeti foggyökér állapota kielégítő, alkalmas a gyökércsapos fogpótlásra. Az eredeti foggyökérbe helyezett csap arra szolgál, hogy megfelelő támasztékot biztosítson a fogkoronának.

A megfelelő kezelési mód kiválasztásához először röntgenfelvételre van szükség. A fogorvos ez alapján tudja  megítélni, hogy a fog gyökércsatornái milyen állapotban vannak.

A gyökércsapos fogpótlás előfeltétele a gyökérkezelés. A fogorvos elsőként behelyezi a gyökércsapot a foggyökérbe, majd  lenyomatot vesz az érintett területről. Ez alapján a fogtechnikus elkészíti a koronát. A kész préskerámia korona rögzítése ragasztással történik a csaphoz.

Miért jó a préskerámia korona?

A préskerámia korona szövetbarát, pontosan illeszthető és esztétikailag tökéletes megjelenést biztosít viselőjének. Nem tartalmaz fémet, így fémallergiásoknak is tökéletes választás.

A préskerámia koronát egy speciális, számítógép-vezérelt CAD-CAM technológiás rendszerrel gyártják. A magas minőségű préskerámia korona rövid idő alatt elkészül, szinte teljesen automatizált munkamenetben. Fogászati klinikánkon a préskerámia koronák elkészítéséhez prémium minőségű alapanyagokat használunk.

Jelentkezzen be a

+36 1 465 3100

telefonszámon

Vagy ajánlja oldalunkat ismerőseinek!

Call Now Button
Girl in a jacket
close-link