Fogászati implantálás

Foghiányok, erősen károsodott fogak pótlására az implantátumok nyújthatnak tartós megoldást. Az implantátumok beültetéséhez számos egészségügyi követelménynek kell megfelelni, hogy valóban egy életre szóljon a fogpótlás.

A fogorvos tanácsait követve nemcsak kinézetük, de funkciójuk is egyezni fog természetes fogazatunkéval. Bizonyos esetekben csak egy-egy fogat kell implantátummal pótolni, esetenként hidakat teszünk fel implantátumra és előfordul, hogy teljes beépített vagy kivehető fogsorokat tartanak meg.

Az implantátum beültetése egy komoly orvosi beavatkozás, a folyamat akár 1-1,5 évig is eltarthat.

Kollégáink minden kérdésre választ adnak!

Tegye fel kérdéseit, ügyfélszolgálatunk készséggel válaszol!

Implantátum

A terület előkészítését követően (foghúzáscsontpótlás szükség szerint), a csavarok beültetése következik. A gyógyulási időszak után pedig elkezdődik a koronák előkészítése, melyeket többszöri próba és igazítás után véglegesen felhelyez a protetikus a felépítményekre.

Mi az a fogászati implantátum?

Implantálás során a foggyökeret mesterségesen pótoljuk egy, az állkapocsba előre kifúrt lyukba helyezve. Az implantátum alapjául szolgálhat koronánakteljes hídnak vagy a kivehető fogsornak.

A fogimplantátum anyaga titánium,  mely biokompatibilis, és a környező szövetekbe tökéletesen illeszkedik az osseointegráció révén.

A fogbeültetés során a  szájsebész  lyukat fúr az állcsontba, az ebbe helyezett implantátumot “körbenövi” a környező csontszövet.

Az integrálódott műgyökér később stabilan képes megtartani a ráerősített fogkoronát. Több fog pótlása esetén híd vagy akár teljes fogsor is kerülhet rá.

Amennyiben a csontállomány minősége és/vagy mennyisége nem elegendő a biztos tartáshoz, csontpótls, esetleg arcüregemelés is szükségessé válhat.

Fogászati implantátumra helyezett új fogai természetes hatást keltenek és funkciójukban is teljesen helyettesítik eredeti fogait, magabiztosan ehet, rághat, mosolyoghat vagy nevethet vele, akár saját fogaival.

Miért szükséges a fogászati implantátum?

Elégedetlen ideiglenes fogsorával? Szeretne szabadon beleharapni egy almába? Gondjai akadtak a fogsor ragasztóval? Egy fogat szeretne pótolni csak? Mutatunk pár okot, amiért érdemes a foghiányt mielőbb pótolni:

 • A szomszédos fog elmozdulása az egész fogsor instabilitásához vezethet. Ezáltal romlik a rágás funkció és emésztési problémák is kialakulhatnak.
 • A csont elsorvadhat az érintett területen, ezáltal torzulhatnak a vonások.
 • A hézagos fogazat tisztítása problémásabb, a környező fogak könnyebben romlanak.
 • Nehézségek adódhatnak a beszédben, esztétikailag zavaró lehet.

Képek fogimplantátum beültetése előtt és után

1. eset – Teljes cirkónium pótlás elhanyagolt és majdnem teljesen fogatlan felső állkapcson és híd fogimplantátumokon az alsó állkapcson.

A páciens nem járt fogorvosnál évek óta és elhanyagolta fogazatát. Felső állkapcsán teljes elszíneződött és megromlott fogazatát teljesen kicseréltük. Új, fehér, esztétikus teljes cirkónium hidat kapott hat implantátumra. Alsó állkapcsán is cirkónium híd került az implantátumokra, mely teljesen elfedi elszíneződött, ám kezelt alsó fogait.

Implantálás - fogbeültetés előtt és után
Implantálás - fogbeültetés előtt és után
Fogimplantátum röntgen felvétel - fogászati kezelés után

2. eset – Oldalsó cirkon híd fogimplantátumon hiányzó rágófogak pótlása mindkét állkapcson.

A páciensnek hiányzott néhány rágófoga mind a felső, mind az alsó állkapcson. Emellett ügyfelünk elégedetlen volt az összetorlódott és kissé szabálytalanul álló első fogaival is. Négy cirkon hidat kapott tíz implantátumra, hogy a hiányzó rágófogakat pótoljuk és különálló koronákat alsó és felső állkapcsán, a szabálytalan első fogak kiigazítására.

Implantálás - fogbeültetés előtt és után
Implantálás - fogbeültetés előtt és után
Fogimplantátum röntgen felvétel - fogászati kezelés után
Fogimplantátum röntgen felvétel - fogászati kezelés után

Az implantálás előnyei

 • kivehető fogsorok kiváltása
 • egészséges szomszédos fogai érintetlenek maradhatnak
 • nem okoz allergiát, biokompatibilis
 • hosszú távú fogpótlás
 • megfizethető áron kiváló minőségű fogpótlás

Jelentkezzen be a +36 1 465 3100 telefonszámon!

A műgyökér behelyezésének egészségügyi feltételei

Amennyiben a csontszövet mennyisége és minősége megfelelő, az implantátumot be lehet ültetni, kortól függetlenül bármelyik felnőtt páciensnek általában. A csont minőségén kívül fontos szerepet játszanak még:

 • megfelelő szájhigiénia
 • mérsékelt dohányzási és alkohol fogyasztási szokások
 • erős immunrendszer

Az esetlegesen fennálló fogínysorvadás csontsorvadáshoz vezethet, mely az implantátum tartósságát befolyásolhatja. Ilyen esetben mindenképpen szükséges előzetesen kezelni a problémát.

Fogcsikorgatásra hajlamos pácienseinknek éjszakai fogsín használatát javasoljuk, mivel a koronák széle erős csikorgatás esetén letörhet, lepattoghat.

További ideális állapotok és befolyásoló tényezők fogbeültetés előtt és után

Szájhigiéniai szabályok

Az egészséges fogíny és a higiéniai szabályok betartása a sikeres fogbeültetés alappillérai. Az implantátumok a saját fogakhoz hasonlóan mindennapos ápolásra szorulnak és a rendszeres fogorvosi vizsgálat is éppen olyan fontos. A vizsgálatok során nagy eséllyel időben kezelhetünk olyan problémákat, melyek a fogimplantátum elvesztéséhez vezethetnek. A fogíny problémái, a mozgó implantátumok, esetleg a szomszédos fogakon kialakuló elváltozások mind az implantálás sikerességét veszélyeztetik, ezért időben való felismerésük a műfog megtartásában is fontos szerepet játszik.

A csontozat állapota

Az állcsont mennyisége és minősége azért fontos, mert a fogimplantátumnak stabilan kell rögzülnie, hogy hosszú távon megtartsa a fogat.

Az erős csontszövetbe könnyebben integrálódik a műgyökér és stabil alapot képez a rákerülő koronának, hídnak vagy fogsornak. Rágás során az erős és sűrű csontszövet tartása révén nem mozdul el az implantátum.

A csontozat állapotát panoráma röntgennel, egyes esetekben CT felvétellel ellenőrzik kollégáink. A csontveszteség ezek segítségével könnyen felismerhető és a szükséges kezelések időben megkezdhetőek. A csontállományt csontpótlással és/vagy arcüregemeléssel tudjuk megerősíteni. Ezek a beavatkozások sokszor elkerülhetetlenek és az implantálás előtt néhány hónappal kell elvégezni őket.

A csontpótlásnak ugyanúgy alapfeltétele az általánosan jó egészségügyi állapot és az erős immunrendszer, mivel komoly szájsebészeti beavatkozás, mely során a csontszöveteknek regenerálódniuk kell.

Dohányzási szokások

Az implantálás sikeréhez elengedhetetlen a rossz szokások elengedése, mint például az általános egészséget is károsító dohányzás.

Erős dohányosként számítanunk kell az implantátum kilökődésének nagyfokú kockázatára és a fertőzések megjelenésére. A cigarettafüstben jelen lévő káros anyagok a sebbe juthatnak, emellett a szövetekben a véráramlást is akadályozzák, ezzel gátolva az implantátumot tartó szövetek gyógyulását.

A dohányzás abbahagyása, de legalábbis az elszívott cigaretták számának csökkentése a csontpótlásnál is nagy szerepet játszik, ugyanezen okok miatt.

Emellett a dohányzás köztudottan csökkenti az immunrendszer működését, emiatt a fertőzések kockázatát is növeli. Javasoljuk rossz szokásainak elhagyását az implantálás időszakában, hogy új fogai valóban időtálló megoldást jelenthessenek.

A szájsebészeti beavatkozás kockázatai

Az implantálás komoly szájsebészeti beavatkozásnak számít.

 1. Közvetlenül a műtétet követően előfordulhat még további vérzés és az érzéstelenítés hatására is érezhetünk még zsibbadást, esetleg tompaságot, akár a reakcióidőnk is megnőhet, emiatt a gépkocsivezetést nem javasoljuk, illetve az intenzívebb fizikai megerőltetést sem tanácsoljuk.
 2. A szájhigiéniai előírások betartására is nagy hangsúlyt kell fektetni. Szájvíz használata az első napokban nem javasolt, illetve a sebhely környékének piszkálása, szívogatása is kifejezetten ellenjavalt. Amennyiben újra és újra felszakadna a seb, komoly fertőzések is kialakulhatnának.

Az Alphabio és a Nobel Biocare implantátumok előnyei

A két fajta implantátum ára különbözik. A prémium minőségű Nobel Biocare ára magasabb, a szintén magas minőségű AlphaBio valamivel kevesebbe kerül, ezáltal biztosítva a kiváló ár-érték arányt.

 • Több, mint 20 év nemzetközi tapasztalat
 • Élethosszig tartó garancia (mind az AlphaBio és a Nobel Biocare esetében)
 • Ellenőrzött minőségű és megbízható fogpótlások
 • Az implantátum titániumból készül, mely egy biokompatibilis anyag, ezáltal integrálódik a környező csontszövetbe
 • Az implantálás folyamata gyorsan és egyszerű műveletekkel végrehajtható
 • Nem korrodálódna
 • Nincs allergia és nem oldódnak ki a szervezetre káros anyagok

Az implantálás menete

A fogbeültetés egy teljesen egyénre szabott eljárás. Egyes esetekben csak egy lyukat kell fúrni és behelyezni a műgyökeret, majd a koronát, más helyzetekben azonban komolyabb előkészítést igényel.

Igyekeztünk összeszedni, hogy az esetlegesen felmerülő további beavatkozások fényében hogyan alakulnak a kezelés lépései és a szükséges várakozási idők az egyes fázisok között.

Lehetséges beavatkozások implantálás előtt (amennyiben szükségesek) Fogászati kezelés Gyógyulási időszak
teljesen romlott fog eltávolítása bizonyos esetekben a fogbeültetés rögtön a húzás után megvalósítható, míg más esetekben 3-4 hét is szükséges lehet, hogy a csont gyógyuljon az implantáció előtt
csontpótlás az állcsontnak szüksége van 4-6 hónap gyógyulási időre a fogbeültetés előtt
arcüregemelés (csak a felső állkapocs esetében) arcüregemelés után legalább 8 hónapot kell várni a fogászati implantációt megelőzően
A fogbeültetés lépései Fogászati kezelés Gyógyulási időszak
fogászati implantálás a fogbeültetés után az állkapocsnak 4-6 hónapra van szüksége a fogimplantátum körüli csontosodáshoz
lenyomatvétel a végleges fogsor elkészítéséhez a fogimplantátum felszabadítása után az orvos lenyomatot vesz a végleges fogpótláshoz
az implantátum felépítmény és a korona rögzítése végső fogsor kialakítása 5 nap alatt (korona, híd, teljes híd, kivehető pótlás, All-on-4)

1. Konzultáció és tervezés

Szájsebész kollégáink az első konzultáció alkalmával felmérik a fogazat állapotát és a panoráma röntgen vagy a CT felvétel alapján javaslatot tesznek a fogbeültetés lehetőségeire, felmérik a kockázatokat és esetleg szájhigiéniai szokások szükséges változtazására hívják fel a páciens figyelmét. A vizsgálatot követően elkészül a személyre szabott kezelési terv, mely tartalmazza a részletes árajánlatot is.

2. Fogbeültetés

Az árajánlat elfogadását követően ideális esetben rögtön sort keríthetünk az implantátumok behelyezésére. A folyamat tapasztalt kollégáink kezei között a lehető leghamarabb lezajlik, így a páciensnek is kevesebb kellemetlenséggel jár.

Ezek után nagyon fontos az orvos utasításainak pontos betartása. A gyógyulási időszak alatt érdemes letenni a cigarettát és a szájhigiéniát fokozottan fenntartani.

3. Gyógyulási idő

Az implantáció után 3-6 hónap (gyógyulási időszak) elteltével az állcsontba rögzült műgyökér készen áll a műfog megtartására.

A fogimplantátum beültetésének lépései

Engedje meg, hogy bemutassuk a fogimplantátum beültetésének menetét.

4. Végleges fogsor kialakítása

Miután a gyógyulási időszak letelik, felépítjük az implantátumokra az új fogazatot, legyen az korona, híd vagy teljes fogsor. Természetesen, a gyógyulási időszak alatt sem maradunk fog nélkül, addig ideiglenes fog(ak) helyettesíti(k) a hiányzó fog(ak)at, azonban a végleges fogazat megtartásához szükséges az implantátum teljes integrálódásának kivárása.

Korona felhelyezése fogimplantátumra egy fogpótlás esetén
Korona felhelyezése fogimplantátumra egy fogpótlás esetén
Híd felhelyezése két implantátumra több hiányzó fog pótlására
Híd felhelyezése két implantátumra több hiányzó fog pótlására
Teljes körhíd 6 implantátumon jelentős mennyiségű fog pótlására
Teljes körhíd 6 implantátumon teljes fogsor pótlására
All-on-4 fogsor behelyezése
All-on-4 fogsor behelyezése

Bizonyos esetekben, ha az alsó állcsont teljesen fogatlan, kivehető fogsor használatát javasoljuk, melyet biztonsággal használhatunk ugyanúgy hosszútávon, mint bármely implantátumra helyezett fogkoronát vagy hidat.

Stéges fogsor 4 implantátumon
Stéges fogsor 4 implantátumon
Gömb retenciós, lokátoros fogsor két implantátumon
Gömb retenciós, lokátoros fogsor két implantátumon

5. Kontroll

A fogimplantátum és a korona tartósságához hozzátartozik, hogy rendszeresen ellenőriztetni kell új fogazatunkat fogorvosunkkal. A szájhigiéniai előírások betartása mellett is előfordulhatnak olyan elváltozások vagy apróbb gondok, melyek a rendszeres fogorvosi kontroll mellett időben észlelhetők és kezelhetől. Évente látogassunk el fogorvosunkhoz, hogy biztosítsuk beültetett fogaink stabilitását és a környező szövetek egészségét!

Kezelések száma a végleges fogpótlásig

 • Ez első sorban a páciens aktuális egészségügyi állapotától függ. Amennyiben egyéb kezelések szükségesek, pl. csontpótlás, foghúzás, fogágybetegségek kikezelése. A gyógyulási idők türelmes kivárása kifejezetten ajánlott az új fogazat élettartamának meghosszabbításához, esztétikájának és funkciójának megtartásához.
 • A kezelés hónapokig, akár 1-1,5 évig is eltarthat. Fogorvosaink minden esetben felmérik az Ön egészségi állapotát és egyéb befolyásoló tényezőket, hogy a kezelés várható időtartamáról már előzetesen világosan tudják tájékoztatni.
 • Az implantátum beültetését követően, kb. 3-6 hónap elteltével (egyénfüggő), a szájsebész feltárja az implantátumot és megvizsgálja, hogy a csontba megfelelően integrálódott-e a műgyökér. Ezután elhelyez rajta egy gyógyulási csavart, majd két további alkalommal a végső fogsor tervezésére és a végső fogpótlás behelyezésére kerül sor.
 • Az éves kontrollok során a fogorvos megvizsgálja az esetlegesen felmerülő problémákat és elejét veszi a további gondoknak azzal, hogy a tünetmentes elváltozásokat is időben észreveszi.

A rendszeres fogorvosi ellenőrzés elhanyagolásának következménye:

 1. bármilyen íny-, vagy csonthártyafertőzés gyorsabban terjed
 2. bármilyen csontveszteség az implantátum körül nem derül ki időben

A fogimplantátum behelyezése után

A fogimplantátum behelyezése szájsebészeti műtét, így a beavatkozást követően fájdalom, duzzanat, vérzés jelentkezhet, ez teljesen normális és elég gyakori jelenség. A fájdalom kezelésére fájdalomcsillapító használatát javasoljuk. A Medicover Fogászaton díjmentesen biztosítunk fájdalomcsillapítót pácienseink számára az első napok műtéti fájdalmának csillapítására. A beavatkozást követően javasoljuk a jeges borogatás használatát (, jégtasakot szintén biztosít klinikánk). Fogorvosaink antibiotikumot is adnak pácienseinknek a fertőzések elkerülése érdekében.

A varratok 7-10 nap alatt szívódnak fel. A Medicover Fogászaton kizárólag felsszívódó varratokat használunk, így varratszedés miatt nem szükséges külön visszajönni a gyógyulási időszak alatt.

A teljes értékű fogimplantátum

A fogimplantátum kb. 3-6 hónap alatt integrálódik teljesen. Ez az idő egyénenként is változhat, ill. attól is függ, hogy az alsó vagy a felső állcsontba került-e a műgyökér.

A végleges fogazat behelyezése előtt, a gyógyulási időszak alatt ideiglenes fogsor kerül a szájba, mely ugyan rögzítve van, de nem érheti túl nagy nyomás, így a keményebb élelmiszerek fogyasztása kifejezetten ellenjavallt. Az implantátum rögzülését követően a végleges fogpótlás már teljesen úgy viselkedik, mint saját, természetes fogazatunk.

Mennyibe kerül a fogbeültetés?

A fogbeültetés egy teljesen egyénre szabott eljárás. Egyes esetekben csak egy lyukat kell fúrni és behelyezni a műgyökeret, majd a koronát, más helyzetekben azonban komolyabb előkészítést igényel. Ennek megfelelően az ára is teljesen különböző lehet az egyes esetekben.

A csontpótlás, arcüregemelés, foghúzás, fogágybetegségek kezelése, mint megelőző beavatkozások mind-mind hozzáadnak az alapárhoz. A koronák választható anyaga is nagyban befolyásolja a végösszeget.

Az alábbi két példán igyekeztünk bemutatni két egyszerű, jellemző beavatkozás összköltségét:

Árajánlat két fogimplantátum beültetésére, melyekre három tagú fémkerámia híd került

Fogászati kezelés db Ár/db Összesen
Konzultáció 1 10 000 Ft 10 000 Ft
CT felvétel AKCIÓ 1 12 000 Ft 12 000 Ft
AlphaBio fogimplantátum 2 105 000 Ft 210 000 Ft
AlphaBio felépítmény 2 69 000 Ft 138 000 Ft
Ideiglenes, 3 részes pótlás 1 59 000 Ft 59 000 Ft
Kerámia korona fogimplantátumon 2 57 500 Ft 115 000 Ft
Kerámia korona 1 50 000 Ft 50 000 Ft
Végösszeg 594 000 Ft

Árajánlat 6 fogimplantátum beültetésére, melyekre teljes kerámia körhíd került

Fogászati kezelés db Ár/db Összesen
Konzultáció 1 10 000 Ft 10 000 Ft
CT felvétel AKCIÓ 1 12 000 Ft 12 000 Ft
AlphaBio fogimplantátum 6 105 000 Ft 630 000 Ft
AlphaBio felépítmény 6 69 000 Ft 414 000 Ft
Ideiglenes fogsor 1 115 000 Ft 115 000 Ft
Kerámia korona fogimplantátumon 6 57 500 Ft 345 000 Ft
Kerámia korona 6 50 000 Ft 300 000 Ft
Végösszeg 1 826 000 Ft

Közvetlenül az implantálás utáni teendők

fogimplantátum beültetése egy invazív szájsebészeti beavatkozás, ami a fogbeültetés területét meglehetősen igénybe veszi. Ebből kifolyólag ajánljuk az alábbi előírások betartását, különös tekintettel a beavatkozást követő első pár órára:

 • ne érjen hozzá és ne szívogassa az implantálási területet,
 • ne egyen, amíg tar a helyi érzéstelenítés (kb. 2-5 óra),
 • amennyiben szükséges, a szájsebésze által javasolt módon szedjen fájdalomcsillapítót,
 • antibiotikumok szedése az előírásnak megfelelően javasolt,
 • a műtétet követően kerülje pár napig a tejtermékek és a tojás fogyasztását,
 • fogyasszon puha, nem túl fűszeres és nem túl meleg ételeket,
 • a műtétet követően közvetlenül ne öblögessen semmilyen folyadékkal a vérzés elkerülése érdekében,
 • a beavatkozás utáni naptól kezdve ajánlott a szájzuhany gondos alkalmazása,
 • ha arcán duzzanatot észlel, használjon zacskós jeget vagy jégzselét a hűtésre,
 • az implantálást követően pár napig kerülje a sportokat vagy nehéz tárgyak emelését,
 • kerülje a termálfürdőket vagy a szaunát egy darabig,
 • kérjük, hogy hagyjon fel a dohányzással legalább pár napig a műtétet követően,
 • kerülje a kávé és alkohol fogyasztást,
 • a fogimplantátum beültetését követő naptól már használhat nagyon puha sörtéjű fogkefét a seb tisztítására,
 • a műtétet követő egy hétig óvja bármilyen erőhatástól a sebet,
 • próbáljon meg a másik oldalon rágni,
 • a beavatkozást követően legalább első este próbáljon meg a másik oldalán vagy a hátán aludni,
 • ne távolítsa el az alvadékot a sebfelszínről (mert az segít a mielőbbi és megfelelő gyógyulásban),
 • amennyiben a műtétet a felső állcsonton végezték, akkor ne fújja túl erősen az orrát a műtétet követő pár napban,
 • a beavatkozást követően nem ajánlott rögtön autót vezetni,
 • amennyiben a beavatkozást követően bármikor erős vérzést, jelentős fájdalmat tapasztal a műtét helyén vagy belázasodik, azonnal jelezze azt fogorvosának.

Az implantálás lehetséges komplikációi

Tünetek

 • állandó fájdalom
 • ínyduzzanat
 • vérzés
 • váladékképződés
 • implantátum lazulása, elmozdulása
 • arcüreggyulladás
 • ínyvisszahúzódás
 • elszíneződés

A fenti tünetek az implantálás sikerességét veszélyeztethetik, így megjelenésük okára mielőbb fényt kell deríteni, hogy megfelelően kezelhessük.

Komplikáció okai

Fertőzés

Az implantátumok körül gyulladás alakulhat ki, melynek forrása első sorban bakteriális fertőzés. Ez a leggyakrabban előforduló komplikáció, mivel étkezés során a friss seb folyamatosan ki van téve a fertőzés kockázatának.

Bizonyos állapotok hajlamosabbá tehetnek a fertőzés megjelenésére. Ilyen például az erős dohányzás vagy a cukorbetegség. A cukorbetegség nem kizáró ok az implantátum beültetésekor, azonban megfelelően kezelt cukorbetegség esetén tudunk csak igazán elővigyázatosak lenni.

Az integrálódás akadályai

Egyes esetekben a fogorvos nem méri fel megfelelően a csontállomány állapotát és arra alkalmatlan állcsontba ülteti be a műgyökereket, amik ezáltal nem képesek integrálódni és stabilizálódni.

A Medicover Fogászaton ilyen nem fordulhat elő, mivel fogorvosaink fejlett diagnosztikai rendszerekkel vizsgálják meg a páciens aktuális csontozatát és szükség esetén javaslatot tesznek a csontállomány megerősítésére csontpótlással, sinus lifttel.

Szomszédos fog sérülése

Amennyiben olyan fogorvoshoz kerülünk, aki nem elég körültekintő, a szomszédos fogak megsérülhetnek implantálás során. A Medicover Fogászaton szájsebészeink körültekintően megvizsgálják a lehetőségeket, ezáltal elkerülhetővé teszik a szomszédos foggyökér sérülését és a helyreállító gyökérkezelést.

A sérülés röntgenfelvételen látható, így az azonnali célzott kezelés megkezdhető.

Idegkárosodás

A CT felvétel alapos tanulmányozásával az alsó állcsontban futó idegek károsodása is kiküszöbölhető. Amennyiben nem elég alapos fogorvossal van dolgunk, a beavatkozás következtében erős, tartós fájdalom, zsibbadás alakulhat ki az ínyben és a környező szövetekben.

Túlterhelés

Az implantátum beépülését akadályozhatja, ha a rossz tervezés és beállítás következtében túl nagy nyomás nehezedik rá, mely akár gyulladást is okozhat a környező íny- és csontszövetekben. A kilökődés megelőzésére milőbbi szájsebészeti beavatkozás és antibiotikumos kezelés szükséges.

Túlérzékenység

Bizonyos esetekben előfordulhat túlérzékenység. Bár a fogimplantátumok anyaga orvosi fém, titánium, a műgyökér nem tud csontosodni és a szervezet idegen anyagként kilöki azt.

A Medicover Fogászat szájsebészei több, mint 15.000 implantátum beütetésén vannak már túl. Szakértelmük és tapasztalatuk révén garantáltan a lehető legmegfelelőbb megoldást ajánlják Önnek.

A műfogak ápolása

Természetes fogainkhoz hasonlóan az implantátumot is ápolnunk kell a fogorvos utasításai alapján a hosszú távú eredmény megtartásának érdekében.

A megfelelő szájhigiénia elhanyagolása esetén a fogak között felgyülemlett lepedék ínygyulladáshoz, súlyosabb esetben fogágybetegséghez, vagy akár csontvesztéshez is vezethet.

A műgyökérre helyezett rögzített fogsor a szájban tisztítandó, míg a kivehetőt az előírások szerint kivéve kell karbantartani.

Jelentkezzen be a

+36 1 465 3100

telefonszámon!

Vagy ajánlja oldalunkat ismerőseinek!

Call Now Button
Girl in a jacket
close-link