Skip to content Skip to footer
Fogkő-eltávolítás és fogfehérítés

Kezelések és tartalom

Fogkő-eltávolítás és fogfehérítés árak

A kezelés az alábbi klinikákon érhető el. Kérjük, válassza ki az Önnek megfelelőt a szolgáltatás árának megtekintéséhez.

Fogfehérítés

Mikor alkalmazzunk fogfehérítést?

Amennyiben elszíneződtek vagy foltossá váltak fogai, vagy egyszerűen csak szeretne egy fiatalosabb megjelenést, a fogfehérítés lehet Ön számára az ideális kozmetikai fogászati kezelés.

Többféle fogfehérítési eljárás is létezik, éppen ezért nem árt utána olvasni a tényleges hatékonyságuknak. Általában a leghitelesebb források maguk az ügyfelek, érdemes elolvasni a véleményüket vagy beszélni családtagokkal, ismerősökkel, akik végeztettek már hasonló kezelést.

Mitől színeződhetnek el a fogaim?

Mitől színeződhetnek el a fogaim?

A fogak elszíneződésének számos oka lehet:

 • leggyakrabban az elfogyasztott italok és ételek okoznak elszíneződést, amelyek idővel bejutnak a fogzománc alsóbb rétegeibe, ahonnan már nem lehet eltávolítani azokat egy sima fogmosással (kávé, tea, szintetikus ételszínezék, stb.)
 • dohányzás
 • elszíneződött tömések
 • gyökérkezelés

Fogfehérítés előtt

A fogfehérítést megelőzően érdemes részt venni egy fogászati szűrésen. Amennyiben a konzultáció során a fogorvos szuvas fogat talál, vagy úgy ítéli meg, hogy gyökérkezelésre lenne szüksége a páciensnek, úgy érdemes elvégeztetni a kezeléseket még a fogfehérítés előtt. Érdemes a régi töméseket is kicseréltetni, illetve leszedetni a fogkövet.

Miért a rendelői fogfehérítést ajánljuk?

Ezt a fogfehérítési technikát magasan képzett fogorvosaink végzik, így a végeredmény biztosan olyan lesz, amilyet szeretne.

A rendelői fogfehérítés:

 • professzionális: az egyik legmodernebb fogfehérítő módszer
 • gyors: ragyogó mosoly akár 1 óra alatt
 • hatékony: fehérebb mosoly, amely akár évekig tart
 • megbízható: tapasztalataink szerint a számos rendelkezésre álló fogfehérítő módszer közül eddig a leglátványosabb és legmegbízhatóbb eredményt a rendelői fogfehérítés biztosítja
 • biztonságos: klinikai tesztek igazolják, hogy a rendelői fogfehérítés a legbiztonságosabb fogászati és esztétikai eljárás
Miért a rendelői fogfehérítést ajánljuk?

A rendelői fogfehérítés kezelésének menete

 1. A rendelői fogfehérítést minden esetben professzionális fogtisztítás (fogkő-eltávolítás, melynek ára 18 500 Ft-tól érhető el) előzi meg.
 2. A szájterpesz felhelyezését követően az ínyt fényre keményedő anyaggal izoláljuk, védjük. A nyelv és a pofa védelmére a szájterpesz, illetve a nagy nedvszívó képességgel rendelkező speciális szövésű anyagok szolgálnak.
 3. Mind a páciens, mind a dentálhigiénikus védőszemüveget kap.
 4. A fogfehérítés három 15 perces szakaszból áll. Ennek során a fog felszínére fogfehérítő zselét viszünk fel, és UV fényt kibocsátó lámpával világítjuk meg. A fény hatására a felvitt hidrogén-peroxid tartalmú anyag (zselé) eltávolítja a fog felszínén és a mélyebb rétegeiben található elszíneződéseket. A 15 perces ciklusok végén új fogfehérítő zselét helyezünk fel, és ellenőrizzük a nyelv és a pofa izolálására használt anyagot.

Fogkő-eltávolítás

Miért fontos a fogkő-eltávolítás?

Az évtizedek alatt megváltozott táplálkozási szokások miatt egyre nagyobb hangsúlyt kell fordítani a szájápolásra, mely nemcsak a saját fogazat megtartását segíti, hanem az elkészült fogpótlások, implantátumok élettartamát is meghosszabbítja.

A legkisebb ínygyulladás is veszélyezteti és kudarcra ítélheti a precíz beavatkozásokat. Az ínygyulladás gyakori oka lehet a fogkő képződés.

Mi a fogkő, hogyan alakul ki?

Mi a fogkő, hogyan alakul ki?

A rendszeres fogmosás és fogselyem használat segítségével a lepedék nagy része eltávolítható a fogakról, de házilag a még nagyon lelkiismeretes fogtisztítással sem tüntethető el 100%-osan. A lepedékben idővel a nyálból származó mészkristályok rakódnak le, ami fogkő képződéshez vezethet.

A fogkő kialakulásának megelőzése érdekében ezért érdemes olyan fogászati kezeléseken részt venni, amely során teljes mértékben el tudják távolítani a lepedéket. A fogkő képződés üteme és mértéke mindenkinél egyedi, függ az életmódtól és egyéni adottságoktól is.

Leggyorsabban és leggyakrabban a felső őrlőfogak orca felőli, valamint az alsó metszőfogak nyelv felőli felszínén rakódik le. A fogkő erősen tapad a foghoz, ezért nem lehet egyszerű fogmosással eltávolítani.

Milyen rövid- és hosszú távú következményei lehetnek a felgyülemlett, kezeletlen fogkőnek?

A fogkő képződés idővel látványos lerakódások formájában jelentkezhet a fog és az íny találkozásánál, amely egyáltalán nem nyújt esztétikus látványt. El is színezheti a fogakat, hiszen megköti a kávét, teát, dohányfüstöt, valamint az ételekből származó mesterséges színezéket, amelyek bejuthatnak a fogzománc alsóbb rétegeibe is. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a kellemetlen lehelet fő oka általában nem is a fogszuvasodás, hanem a fogkő. A fogkő az ínyt irritálva gyulladást, a továbbiakban pedig fogágy betegséget, csontpusztulást, a fogak kilazulását, majd elvesztését okozhatja.

A fogkő-eltávolítás menete

A fogkő-eltávolítást egy konzultáció és fogászati szűrés előzi meg klinikánkon. Ennek során a fogorvos megbeszéli Önnel a kezelés menetét és átad egy kezelési és költség tervet.

A fogkőleszedés során az ultrahangos készülék leválasztja a fogfelszínről a lerakódott lepedéket, elszíneződéseket és fogkövet, miközben vízzel mossa, hűti a fogakat. A kezelés miatt a fogfelszín karcolódhat, ami miatt a fogkő gyorsabban kiújulhat.

Éppen ezért ajánlott elvégeztetni az ún. Air brush só polírozást is, amely során a fogak felszínét újra “simává”, karcmentessé tesszük. A beavatkozás gyors és fájdalommentes, a páciensnek további fizikai megterhelést nem jelent.

A polírozást követően kerülhet sor az íny- és tasakkezelésre. Ennek során fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő oldatokkal ecsetelik az ínyt, ami nemcsak a baktériumokat pusztítja el a tasakokban, hanem serkenti az esetleges sebgyógyulást, valamint visszaállítja a szervezet helyi védekező reakciójának egyensúlyát is.

blank
close-link