A fogbeültetés három egyszerű lépése

Fogfehérítés – hatékony és biztonságos módszer az esztétikus mosolyért
2017-12-18
Teendők a fogbeültetést követően – a szájsebész tanácsai Önnek
2018-01-09

A fogbeültetés három egyszerű lépése

Ahogyan az korábbi cikkünkből is kiderült (A fogimplantátumok előnyei), a fogbeültetés tartós és esztétikus megoldást nyújt a fogak pótlására. Most szeretnénk Önnek bemutatni, hogyan is kell felkészülni a fogbeültetésre, melyek azok a lépések, amikre a beavatkozást megelőzően, közben és utána számíthat.

1. Konzultáció

consultationElőször is időpontot foglalunk egy alapos fogászati konzultációra. Fogorvosunk pontosan és érthető módon elmagyarázza Önnek a szükséges beavatkozások menetét, illetve készít egy előzetes árajánlatot. Ez az implantátumok árán felül a teljes személyre szabott kezelés díját is tartalmazza. Foglaljon helyet első konzultációjára budapesti fogászatunkon!

A panoráma röntgen egy részletes térképet rajzol fogazatáról, ezáltal általában hatékony eszköz a diagnózis felállításához. Azonban néhány esetben szükség lehet CT felvételre, hogy a fogazat állapotára 3D-ben is rálátásunk legyen a fog implantátumok behelyezése előtt. Ha a csont sűrűsége és/vagy mennyisége nem felel meg a műfog megtartására, szájsebészeti beavatkozás is szükséges lehet. Mint például arcüregemelés a felső állkapocscsontban vagy csontpótlás.

2. A beavatkozás

dental implantA fogimplantátum (kis titánium csavar) behelyezését az állkapocscsontba szájsebész szakorvos végzi. Kis vágást ejt az ínyen, hogy hozzáférjen az állkapocshoz, ekkor kis lyukat fúr a csontba és óvatosan behelyezi a csavart az ínyvonal alá.

osseointegrationEkkor időt kell hagynunk a csontnak, hogy begyógyuljon és teljesen összeforrjon az implantátummal. Ezt a folyamatot osseointegrációnak, más néven csontosodásnak nevezzük. Csontpótlás után 3, 4, vagy akár 6 hónap is eltelhet a gyógyulásig. Időközben ideiglenes fogpótlást helyezünk be (ideiglenes porcelán vagy cirkónium koronát), hogy elfedjük az implantátumot és megmaradjon a természetes érzés, amíg vadiúj mosolyunkra várunk.

3. Fogkorona felhelyezése

jawboneAmikor az állkapocs teljesen összeforrt a fogimplantátummal, egy felépítmény kerül a csavarra, mely a végleges koronát fogja tartani. Ehhez szintén csak egy kis vágást kell ejteni az ínyen. Ezután lenyomati mintát veszünk, hogy aztán egyedi végleges koronát tehessünk a felépítményre, ezáltal elkészülhessen a fogpótlás.

zirconium or porcelain crownEz a cirkónium vagy kerámia korona passzolni fog saját, egészséges fogai színéhez és formájához a lehető legtermészetesebb hatás érdekében. Amikor felkerül a korona, a fogpótlást éppen úgy lehet használni, mint saját természetes fogainkat, kinézete, használata és érzete egyezik saját fogainkéval.

+1 Élvezze az eredményt!

improved smileMostmár csak Önön múlik, hogy élvezze új mosolya előnyeit. Harapjon jóízűen kedvenc ételébe, használja bátran stabil fogsorát és legfőképpen mosolyogjon gond nélkül!

Os comentários estão encerrados.

Call Now Button