Medicover Eiffel Klinika 1062 Budapest Teréz Krt 55-57.

Phone+36 (1) 465 3100

dental@medicover.hu

DSC_4312

Dentálhigiéniai kezelés

fogkoelt1fogkoelt2fogkoelt3

Fogkő-eltávolítás, depurálás:

Az évtizedek alatt megváltozott táplálkozási szokások miatt egyre nagyobb hangsúlyt kell fordítani a szájápolásra, mely nemcsak a saját fogazat megtartását segíti, hanem az elkészült fogpótlások, implantátumok élettartamát is meghosszabbítja. A legkisebb ínygyulladás is veszélyezteti és kudarcra ítélheti a precíz beavatkozásokat.

Orvosaink, dentalhigiénikusaink minden apró részletre kiterjedő állapotfelmérés után, személyre szabott fogínykezelést végeznek és egyéni szájápolási tanácsokat adnak.
Az ellátást és a dentálhigiéniás tanácsadást szakképzett személyzettel biztosítjuk rendelőnkben.

A dentálhigiéniai kezelés során felhívják pácienseink figyelmét a kritikus területek tisztítására és bemutatják, elmagyarázzák a professzionális szájhigiénia módszereit, eszközeit (pl. fogselyem, fogköz-tisztító kefe, elektromos fogkefe, szájzuhany, plakkfestő tabletta), mely során megtanítja a pácienseknek a helyes fogápolás technológiáját, és egyénre szabott tanácsokkal látja el őket, mely után a tökéletes szájhigiénia otthoni fenntartása gyerekjátéknak bizonyul.

A komplett professzionális fogtisztítással helyreállított szájhigiénia megőrzése fontos feladat, ez különböző dentálhigiéniai kezelésekkel elérhető és fenntartható.

 dhkezeles

Dentálhigiéniás kezelések:

Ultrahangos fogkőeltávolítás

Szinte minden fogászati beavatkozás első lépése, amennyiben erre szükség van. A dentálhigiénia elsődleges célja a fertőzés megelőzésére végzett speciális tisztítás a szájüregben, a fogkő megléte ezt a célt gátolja, ezért van szükség a fogkő eltávolítására.Ha a fogakról nem távolítjuk el a lepedéket, idővel a nyálból származó mészkristályok rakódnak le benne, és kialakul a fogkő.Fontos tehát a lepedék maradéktalan eltávolítása! A fogkő esztétikailag csúnya, el is színezheti a fogakat, valamint hozzájárul a kellemetlen szájszag kialakulásához, leggyorsabban és leggyakrabban a felső őrlőfogak orca felőli, valamint az alsó metszőfogak nyelv felőli felszínén rakódik le.

A fogkő erősen tapad a foghoz, eltávolítása egyszerű fogmosással kivitelezhetetlen.A fogkő az ínyt irritálva gyulladást, a továbbiakban pedig fogágybetegséget, csontpusztulást, a fogak kilazulását, majd elvesztését okozhatja.A kezelés során az ultrahangos készülék leválasztja a fogfelszínről a lerakódott lepedéket, elszíneződéseket és fogkövet, miközben vízzel mossa, hűti a fogakat. A fogkőképződés mennyisége egyénileg eltérő, ezért az orvosaink által javasolt időközönként célszerű megismételni a kezelést. Általában félévenként időszerű, így egybeesik az egyébként is szükséges féléves fogászati kontroll időpontjával.

Fogtisztítás, polírozás

Az eljárás során a fogak felszínét újra “simává”, karcmentessé tesszük. Erre azért van szükség, mert a fog felszíne különböző beavatkozások (fogkő eltávolítás) során karcolódhat, ami hajlamosabbá teheti például a fogkő kiújulására. A beavatkozás gyors és fájdalommentes, a páciensnek további megterhelést nem jelent.

Intraorális homokfúvás

Az ízesített tisztító por a fogfelszín károsítása nélkül távolítja el a legmakacsabb szennyeződéseket, foglepedéket. A kezelés során nagy nyomású vízsugárral történik a tisztítópor fogfelszínre való fújása. Ezzel a módszerrel a  nehezen hozzáférhető behúzódások és barázdák is teljes mértékben megtisztításra kerüljenek. Ez a dentálhigiéniai kezelés, az intraorális homokfúvás alkalmas barázdazárás és fogfehérítés előtti tisztításra is.

Íny- és tasakkezelés

A dentálhigiénia kezelés utolsó fázisában fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő oldatokkal kerül az íny ecsetelésre. Az íny- és tasakkezelés nem csak a baktériumokat pusztítja el a tasakokban, de serkenti az esetleges sebgyógyulást, valamint visszaállítja a szervezet helyi védekező reakciójának egyensúlyát.

Ingyenes fogászati szűrésünkért kattintson ide!