Skip to content Skip to footer
Fogtechnikai labor

Medicover fogtechnikai labor - A tökéletes mosoly hátterében

A gördülékeny és magas színvonalú fogorvosi szolgáltatások ma már elképzelhetetlenek professzionális fogászati labor nélkül. A Medicover folyamatosan lépést tart a fejlődő technikával és a változó igényekkel, ennek következtében örömmel számolhatunk be arról, hogy megnyitottuk saját fogtechnikai laborunkat a budapesti Eiffel Fogászati Klinikán.

A köztudatban a fogorvos és a fogtechnikus fogalma közötti különbséget sokszor nem ismerik, pedig két eltérő szakmáról van szó, még ha szorosan kötődnek is egymáshoz. A legtöbbször nem is találkozunk ezzel a szakterülettel, páciensként is azt gondolhatjuk, hogy a fogorvos felel minden szájüregi kezelésért és beavatkozásért, pedig a fogtechnikusoknak köszönhetjük azt, ha a fogpótlásunk hibátlanul és észrevétlenül illeszkedik a fogsorunkba. Azonban nem csak egy törött vagy hiányzó fog pótlása, hanem egy korona cseréje, egy kivehető fogsor, fogszabályzó, fogfehérítő sín vagy éppen egy horkolásgátló elkészítése is mind a fogtechnikus feladata, akik legtöbbször már a kezelések tervezésekor is bekapcsolódnak a munkába a színfalak mögött.

Ez nemcsak a rendelőben dolgozó orvosok munkáját könnyíti meg, hanem Ön számára is tartogat vitathatatlan előnyöket.

Saját fogtechnika közelségének előnyei:
  • A közvetlen kapcsolat a fogorvos és a fogtechnikus között lehetővé teszi azt, hogy fogpótlásának készítésekor akár többszöri egyeztetésre kerüljön sor, amivel elkerülhetjük az esetleges félreértéseket és fogorvosa közvetlenül oszthatja meg elképzeléseit a fogtechnikussal.
  • Időt takaríthatunk meg, hiszen a fogorvosnak a nap bármely szakaszában lehetősége van egyeztetni a fogtechnikussal, így a földrajzi távolság miatti időkieséssel nem kell számolnunk.
  • A fogszín megállapítása és a fogpótlás kivitelezése azonos körülmények között történik, így a legnagyobb a valószínűsége az ideális és természetes megjelenést biztosító élethű fogpótlás elkészítésének.
  • Egy fogpótlás esetleges korrekciója szinte azonnal elvégezhető, hiszen klinikánkkal egy épületben található a fogászati labor
  • Digitális technológiával és 3D nyomtatással készülő fogpótlások 16 féle Resin-ből, valamint segédanyagok előállítása 25 mikron pontossággal házon belül.
Fogtechnikai labor
Dr. Rácz Andrea - Fogorvos:

“Véleményem szerint a fogorvos és fogtechnikus együttműködésének sikere a jó kommunikáción alapszik. Hatalmas előnyt jelent, ha egy épületben vagyunk és személyesen is át tudjuk beszélni az eseteket. Akár már a fogpótlás megtervezésénél be tud kapcsolódni a fogtechnikus a fogpótlás elkészítésének folyamatába, segíthet a tervezett fogpótlás anyagának kiválasztásában. Számomra fogorvosként nagy előnyt jelent a fent leírtakon kívül, hogy a fogpótlások próbájánál a fogtechnikus is jelen tud lenni kérésre és az esetleges korrekciókat, a páciens további esztétikai és funkcionális igényeinek megfelelően, pontosan el tudják végezni. A fogtechnika egy új színt hozott a Medicover fogászatának életébe, ami nagyon motiválóan hat ránk, fogorvosokra is.”