Skip to content Skip to footer
Prémium fogászati CT (CBCT)

CBCT Árak

Kérjük, válasszon klinikát az árlista megtekintéséhez!

Prémium fogászati CT (CBCT)

A Medicover fogászatán már elérhető a világ egyik legmodernebb, többszörös díjnyertes (Cellerant Class of Technology, Edison Awards) fogászati CT és panoráma röntgen berendezése, a prémium kategóriájú CBCT készülék, mellyel a legtöbb CT és röntgenfelvétel készül világszerte. A CT ötvözi a hagyományos kétdimenziós panorámatechnikát és a CBCT (Cone Beam CT) képalkotást, hogy a modern 3D-s arcszkenneléssel együtt hozza létre a valóban személyre szabott képalkotást.

Mi a CBCT?

Cone Beam CT (CBCT) olyan háromdimenziós digitális röntgenleképezési eljárás, melynek során a csontszerkezetről és a fogakról kifejezetten alacsony sugárterhelés mellett készül a lehető legrészletesebb felvétel.

Milyen előnyei vannak a CBCT berendezésnek?

  • Személyre szabott sugárterhelés: a CBCT készülék a páciens állkapcsának felépítése alapján automatikusan határozza meg a sugárterhelés szükséges mértékét
  • Lényegesen alacsonyabb sugárterhelés: egy normál fogászati CT alkalmával kibocsátott sugárdózisnak körülbelül a fele éri a pácienst a CBCT vizsgálat során
  • A CBCT a legrészletesebb képet biztosítja a legjobb felbontásban
  • Pontos tervezhetőség: a 3D szoftver segítségével a felvétel után közvetlenül tervezhető a szájsebészeti (implantálás) beavatkozás. A páciens ezt követően pontosan tudni fogja, hogy milyen beavatkozásra lesz szüksége.
Milyen előnyei vannak a CBCT berendezésnek?
Mik a CBCT előnyei a fül-orr-gégészetben?

Mik a CBCT előnyei a fül-orr-gégészetben?

  • A hagyományos CT-vel összehasonlítva kevesebb műtermék keletkezik a fémek (például fogtömések, fogkoronák, fog implantátumok, fül implantátumok, arc-, állcsont rögzítő fémek) körül CBCT során.
  • Ismételt vizsgálatok esetén jelentősen csökken a sugárérzékeny szövetek (például szem) károsodásának a kockázata.
  • Legalább olyan jó térbeli felbontás tetszőleges síkban, mint a hagyományos CT-nél.
  • Gyors, 30-40 másodperces vizsgálati idő ülő vagy álló helyzetben, nyitott térben (ellentétben a hagyományos CT cső alakú zárt terével).

A CBCT vizsgálat menete

Fontos, hogy a vizsgálat megkezdése előtt a páciens minden fémet távolítson el környezetéből (fülbevaló, nyaklánc, piercing, fogsor stb.).

Fogászati szakasszisztensünk a CBCT felvétel megkezdése előtt tájékoztatja a pácienst a vizsgálat menetéről és ellátja a megfelelő instrukciókkal. Az alacsony sugárdózis mellett a páciens teljes védelmének biztosítása érdekében sugárzás elleni ólommellényt használunk.

A vizsgálat időtartama (20-40 másodperc) alatt mozdulatlanság szükséges az értékelhető felvételek elkészítéséhez. Ellenkező esetben homályos kép keletkezhet, ami a felvétel megismétlését teheti szükségessé.

A vizsgálat első lépéseként egy kis felvétel készül, egy panoráma röntgenfelvétel sugárdózisának mindössze 5%-ával. Ez az úgynevezett feltérképezési fázis, melynek során a legmodernebb CBCT készülék a páciens felépítése (morfológiája) alapján számolja ki a szükséges sugárdózist (személyre szabott sugárterhelés a SmartAuto Technológiának köszönhetően).

Az elkészült felvételeket DVD-n, digitális formátumban nyújtjuk át a páciensnek.

3D képalkotás

Tekintve, hogy egy 3D program segítségével történik az implantáció tervezése, minimális az esélye, hogy ismételt felvétel válik szükségessé, mert az implantok pozícionálása számítógépes segédlettel történik. Az úgynevezett Face-scan opció segítségével még a páciens arcát is meg lehet jeleníteni a CBCT felvételen a végső eredmény bemutatása érdekében.

Díjak, elismerések

Díjnyertes CBCT rendszer

A legújabb Carestream CBCT rendszer, a CS 9600 elnyerte a 2019. évi “Cellerant Class of Technology” díjat. A berendezés tökéletesen tükrözi a cég elhivatottságát a fogászati diagnosztika átalakításában.

Edison Awards 2019 Winner

Az Edison Awards ezüst díját is elnyerte a készülék, amelyet azoknak a vállalatoknak ítélnek oda, akik folytatják Thomas Edison örökségét és olyan fejlesztéseket hajtanak végre, amelyek megváltoztatják egy-egy terület jövőjét.