Medicover Eiffel Klinika 1062 Budapest Teréz Krt 55-57.

Phone+36 (1) 465 3100

dental@medicover.hu

cosmeticdentistry

Fogpótlás

A fogaknak számos feladata van. Ezek közül a legfontosabb a rágás, de ezen kívül szerepük van a hangképzésben és az arc harmóniájának kialakításában. A fogak nagymértékű sérülése vagy fogvesztés – fogszuvasodásból, fogágy gyulládásból eredően – esetén a fogpótlás nagyon fontos, akár már egyetlen fog hiánya esetén is, ugyanis a rágóképesség csökkenése, a fogsoron belüli hiány az esztétikai megjelenés mellett a megmaradt fogak elmozdulásához, vándorlásához, beszédzavarhoz vezethet, az arc megváltozhat.

A fogpótlásra fogászati klinikánk számos esztétikus és modern fogpótlási megoldást kínál.

Cirkónium korona és híd akciónkért kattintson ide

1593012257

Hidak

Hidakat akkor ajánlunk, amikor valamelyik fog elvesztése miatt hézag jön létre a maradék fogak között, és a rágófunkció és esztétika ezáltal sérül.

Legegyszerűbb esetben tehát egy hidat három tag alkot, melyek közül a két szélső a páciens saját fogain helyezkedik el, a középső pedig a hiányzó fog területét foglalja el. Egy jól elkészített híd segítségével a páciensek nemcsak rágóképességüket, de természetes mosolyukat is visszakaphatják. A foghiány pótlása pozitív hatással van az arc struktúrájára, javítja a harapás minőségét.

A hidak is készülhetnek különféle anyagból, fém-kerámiából és cirkónium oxidból.

A kezelés ára:

62 500 Ft  45 000 Ft

Fémkerámia korona
Fémkerámia korona


Fémkerámia korona híd
Fémkerámia korona híd

Koronák:

A fogorvos a fog külső felületét lecsiszolja. Ezután egy lenyomatot vesz erről. A lenyomatanyag 3-4 percen beül megköt, majd eltávolítható. A lenyomatokat ezután a laboratóriumba küldik a kívánt fogszínnel és a szükséges egyéb információkkal. Ezután igény szerint ideiglenes koronát kap, amíg a végleges korona el nem készül.

Az ideiglenes koronák készülhetnek műanyagból  a rendelőben vagy a fogtechnikai laborban az első alkalommal, azonban ezek nem tartósak. A következő látogatáskor az ideiglenes koronát eltávolítják és a végleges koronát rápróbálják. Esetenként a végleges ragasztás előtt még szükség.lehet további alakításra, fényezésre. A tökéletesen illeszkedő korona végleges beragasztásra kerül.

A kezelés helyi érzéstelenítésben történik és teljesen fájdalommentes.
 

Fémkerámia korona:

Fémvázra (speciális fogászati fémötvözet) égetett porcelánleplezéssel készül. A porcelán időtálló, nem színeződik el. A kerámia leplezés adja a korona fog formáját és színét.

A kezelés ára:

66 000 Ft 46 000 Ft


Nyugdijas pár

Héjak:

A letört fog nagyon gyakori; ez leggyakrabban akkor következik be, ha valami olyanba harapunk bele, ami keményebb a fogzománcnál. A letört fogakat nem csupán esztétikai szempontból kell kezelnünk, de, kezelés nélkül később az alatta lévő foggyökér problémáihoz vezet. A letört fog egyik kitűnő kezelési módja a foghéj.

Ez a vékony, teljesen kerámiából készült héjat egyénre szabva készítik el, hogy pontosan illeszkedjen az elszíneződött vagy letört fogra és teljesen úgy fog kinézni, mint a természetes fogai. Teljes mértékben fémmentesek, és teljesen biztonságosak.

Nem csupán letört fogak esetén használjuk ezt a fogpótlást, hanem nagymértékű elszíneződés, kedvezőtlen fogforma, vagy abban az esetben, mikor túl nagy a hézag két szomszédos fog között.

Héjak elkészítésének menete:

A héjak helyének előkészítése érzéstelenítésben történik, minimális fogfelszín eltávolítással. Természetesen nem elhanyagolható, hogy mindehhez nem kell az egész fogkoronát lecsiszolni!

Ezek után történi a lenyomatvétel, majd a lenyomat alapján a fogtechnikus készíti el a megbeszélt fogszínnek megfelelő héjakat. A végleges héj elkészültéig egy ideiglenes héj védi a fogakat az érzékenység okozta kellemetlenségektől. Az elkészült héjak az előkészített fogakra kerülnek megfelelő anyagokkal felragasztásra, hogy a leválás esélye minimális legyen.

Nagyon szép, esztétikus megoldás, színe pontosan illeszthető a saját fogak színvilágához. Az elért hatás tartós, a restauráció nem színeződik el.

A kezelés ára:

51 500 Ft


protézis

Fogsorok – kivehető pótlások:

Ha a páciensnek már nincsen saját foga, a teljes műanyag fogsor jelenthet megoldást. Abban az esetben, ha van saját foga, de nem megfelelő számú, elhelyezkedésű, a részleges fogsor ajánlott. Mind a teljes mind a részleges protézis célja: a rágó funkció és az esztétikai hatás visszaállítása.

A fogak mindkét protézis esetében műanyagból készülnek. Porcelán fogak nem kerülhetnek a fogsorba, mivel súlyuknál fogva lehúznák a fogsort a helyéről. Részleges fogsornál többféle módon kapcsolódhat a kivehető elem a saját ép fogakhoz, koronákhoz, hidakhoz.

Az egyik mód a fémkapocs, a másik a rejtett elhorgonyzás.

A fémkapocs hátránya, hogy esztétikai szempontból nem a legjobb megoldás. Mivel a rejtett elhorganyzás esetében együtt készítik el a hidat és a kivehető fogsort (kombinált munka), így esztétikailag sokkal jobb megoldást nyújt mint a fémkapocs, és stabilan ül a szájban a fogsor.

Bármilyen fogsorról legyen is szó, az elkészítés menete hasonló: lenyomatvétel az állcsontról, harapási magasság beállítása, próba a viaszba helyezett fogakkal, végül a fogtechnikus mindezek alapján elkészíti a fogsort. A teljes folyamat hossza a lenyomatvételtől számítva két hét, kombinált munka esetén három hét.

Mind a páciensnek, mind az arc izmainak meg kell szokni az új fogsort, hiszen beszédnél, rágáskor furcsa érzés lehet a kezdeti időkben. Nagyon fontos az étkezések után a fogsor megtisztítása, valamint fogsortisztító tabletták használata este, mivel a fogsor alatt a baktériumok és a gombák könnyen elszaporodhatnak, ami gyulladáshoz vezethet.

A kezelés ára:

67 000 Ft -tól