Fogfehérítés

Mikor alkalmazzunk fogfehérítést?

Amennyiben elszíneződtek vagy foltossá váltak fogai, vagy egyszerűen csak szeretne egy fiatalosabb megjelenést, a fogfehérítés lehet az Ön számára az ideális kozmetikai fogászati kezelés!

Többféle fogfehérítési eljárás is létezik, éppen ezért nem árt utána olvasni a tényleges hatékonyságuknak. Általában a leghitelesebb források maguk az ügyfelek, érdemes elolvasni a véleményüket vagy beszélni családtagokkal, ismerősökkel, akik végeztettek már hasonló kezelést.

Kollégáink minden kérdésre választ adnak!

Tegye fel kérdéseit, ügyfélszolgálatunk készséggel válaszol!

Fogfehérítés

Mitől színeződhetnek el a fogaim?

A fogak elszíneződésének számos oka lehet:

 • leggyakrabban az elfogyasztott italok és ételek okoznak elszíneződést, amelyek idővel bejutnak a fogzománc alsóbb rétegeibe, ahonnan már nem lehet eltávolítani azokat egy sima fogmosással (kávé, tea, szintetikus ételszínezék, stb.)
 • dohányzás
 • elszíneződött tömések
 • gyökérkezelés

Fogfehérítés előtt

A fogfehérítést megelőzően érdemes részt venni egy fogászati szűrésen. Amennyiben a konzultáció során a fogorvos szuvas fogat talál, vagy úgy ítéli meg, hogy gyökérkezelésre lenne szüksége a páciensnek, úgy érdemes elvégeztetni a kezeléseket még a fogfehérítés előtt. Érdemes a régi töméseket is kicseréltetni, illetve leszedetni a fogkövet.

Miért a rendelői fogfehérítést ajánljuk?

Ezt a fogfehérítési technikát magasan képzett fogorvosaink végzik, így a végeredmény biztosan olyan lesz, amilyet szeretne.

A rendelői fogfehérítés:

 • professzionális: az egyik legmodernebb fogfehérítő rendszer
 • gyors: magabiztos mosoly akár 1 óra alatt
 • hatékony: fehérebb mosolytartós: akár évekig tart
 • megbízható: tapasztalataink szerint a számos rendelkezésre álló fehérítő rendszer közül eddig a leglátványosabb és legmegbízhatóbb eredményt a rendelői fogfehérítés biztosítja
 • biztonságos: klinikai tesztek igazolják, hogy a rendelői fogfehérítés a legbiztonságosabb fogászati és esztétikai eljárás

Jelentkezzen be a +36 1 465 3100 telefonszámon

A rendelői fogfehérítés kezelésének menete

 1. A rendelői fogfehérítést minden esetben professzionális fogtisztítás előzi meg, amelyet fogászatunkon most akciós áron 95 000 Ft helyett 50 000 Ft-ért végezzük!
 2. A szájterpesz felhelyezését követően az ínyt fényre keményedő anyaggal izoláljuk, védjük. A nyelv, a pofa védelmére a szájterpesz illetve nagy nedvszívó képességgel rendelkező speciális szövésű anyagok szolgálnak.
 3. Mind a páciens, mind a dentálhigiénikus védőszemüveget kap.
 4. A fogfehérítés három 15 perces szakaszból áll. Ennek során a fog felszínére fogfehérítő zselét viszünk fel és UV fényt kibocsátó lámpával világítjuk meg. A fény hatására a felvitt hidrogén-peroxid tartalmú anyag (zselé) eltávolítja a fog felszínén és a mélyebb rétegeiben található elszíneződéseket. A 15 perces ciklusok végén új fogfehérítő zselét helyezünk fel és ellenőrizzük a nyelv és a pofa izolálására használt anyagot.

Fogfehérítés után – őrizze meg sokáig ragyogó mosolyát!

Közvetlenül a fogfehérítést követően tilos pár óráig fogat mosni! Az eljárás során ugyanis a fogzománc felső rétege átmenetileg felpuhul, majd a fogfehérítést követően egy kis idő elteltével megint visszanyeri keménységét és képességét arra, hogy megvédje a fogat a fizikai behatásoktól.

A rendelői fogfehérítés tartóssága évekre szól, ennél gyakrabban nem is ajánlott a fogfehérítés elvégeztetése. A tényleges eredmény időtartamát emellett a páciens életmódja is befolyásolja. Abban az esetben, ha rendszeresen fogyaszt kávét, teát, bort, mesterséges színezéket tartalmazó ételeket és esetleg dohányzik is, akkor mosolya ragyogásának fenntartása érdekében gyakrabban kell elvégezni a fogfehérítést, mint azon pácienseknek, akik más életmódot folytatnak.

A fogfehérítés eredményének maradandóvá tétele érdekében ajánlott a fogfehérítő fogkrémek használata, valamint részt venni fél-, egy évenként egy kontroll vizsgálaton, illetve bizonyos időközönként igénybe venni egy dentálhigiéniás kezelést is.

Létezik a professzionális fogfehérítésnek bármilyen hátránya vagy káros hatása?

A rendelői fogfehérítésnek nincsen semmilyen hátránya a fogak, a szájüreg és a páciens egészségi állapotára vonatkozóan. Ez a fogfehérítési rendszer ugyanis professzionális és minimálisan invazív, így nem roncsolja a fogakat.

EU előírásoknak megfelelően szigorúan tilos 6%-nál nagyobb koncentrációban hidrogén-peroxidot használni. A mi fogászati klinikánk kezelői, az itt végzett eljárások, használt eszközök és alapanyagok mind megfelelnek az ISO-9001-es szabványnak, klinikánkon minden munkafolyamat a legmagasabb EU-s sztenderdeknek felel meg, ami garanciát nyújt fogai épségének védelmére!

A professzionális fogfehérítésnek egyetlen hátránya van: az ára.

A Medicover fogászatán az ár sem hátrány, mert nálunk a fogfehérítést akciós áron 95 000 Ft helyett 50 000 Ft-ért veheti igénybe, ráadásul a fehérítést minden esetben megelőző fogkőleszedést is akciós áron 23 500 Ft helyett 17 000 Ft-ért megkapja!

Miért nem ajánlunk más fogfehérítő rendszert?

Az előkészítetlen és kontrollálatlan kezelés hatástalan, illetve előre nem látható kellemetlenségeket okozhat. Bár elérhetőek olcsóbb megoldások is, azok tapasztalataink szerint közel sem ennyire tartósak és nem nyújtanak ilyen látványos eredményt. Más rendszereknél, időigényes (például otthoni fogfehérítés esetén legtöbbször két hét) a fehérítés teljes folyamata.

Milyen esetben lehet és milyen esetben nem érdemes fogfehérítést alkalmazni?

A fogfehérítés alkalmazhatóságáról minden esetben a konzulens fogorvos dönt, figyelembe véve az Ön igényeit és fogainak állapotát. Ha például az elszíneződés túl intenzív vagy úgy ítéli meg, hogy fogfehérítéssel nem hozható helyre, akkor például javaslatot tehet porcelán foghéj vagy fogkorona alkalmazására is. Azt se felejtse el, hogy a fogak alap, természetes színe öröklött tulajdonság, így nem minden esetben érhető el az a vakító elefántcsont árnyalat, amely a reklámokból köszön vissza. Viszont a fogászati klinikánkon a fogfehérítéssel mindent megteszünk azért, hogy pácienseink a lehetőségekhez képest a legszebb mosollyal távozhassanak a kezelést követően.

Jelentkezzen be a

+36 1 465 3100

telefonszámon

Vagy ajánlja oldalunkat ismerőseinek!

Call Now Button