Fogászati röntgen

Miért olyan fontos a fogászati röntgen?

A konzultáció és góckutatás során a kezelő fogorvosa panoráma röntgent vagy CT/CBCT röntgent készít, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a fogak egészségesek és nincsenek szabad szemmel nem látható problémák az ínyben.

A fogászati röntgen (panoráma röntgen) a fogszűrés egyik legfontosabb része.

Miért jöjjön el fogászati szűrővizsgálatra?

Az évente javasolt fogászati szűrővizsgálatok lehetővé teszik a problémák korai észlelését és megkönnyítik a szájüregi egészség fenntartását is. Ezek lehet közhelyeknek tűnnek, de gondoljunk csak bele, hogy nem mindegy, hogy csak egy fogtömésen kell részt vennie a páciensnek, vagy egy komplex gyökérkezelésen, ami nyilván hosszabb kezelést jelent. A fogorvos konstruktív visszajelzést adhat a páciens szájhigiénájáról is, tanácsot ad, hogy milyen fogkefét, fogkrémet, szájvizet, fogselymet használjon és melyeket érdemes kerülni.

Mi a panoráma röntgen?

panoráma röntgen

A digitális ​​panoráma röntgenfelvétel az egész szájüregről és fogakról készít két dimenziós képet, amely lehetővé teszi a két állkapocs egyetlen képen történő megjelenítését.

Állapotfelmérés

A Medicover fogászatán a CT/CBCT röntgen tökéletesen éles panorámaképet nyújt az összes fogról és fogívről, valamint az alsó és felső álkapocsról a száj állapotának pontos felméréséhez.

A röntgen vizsgálat menete

Fontos, hogy a vizsgálat megkezdése előtt a páciens minden fémet távolítson el környezetéből (fülbevaló, nyaklánc, piercing, fogsor stb.).

Fogászati szakasszisztensünk a felvétel megkezdése előtt tájékoztatja a pácienst a vizsgálat menetéről és ellátja a megfelelő instrukciókkal.

A páciens teljes védelmének biztosítása érdekében sugárzás elleni ólomköpenyt használunk.

A vizsgálat időtartama alatt mozdulatlanság szükséges az értékelhető felvételek elkészítéséhez. Ellenkező esetben homályos kép keletkezhet, ami a felvétel megismétlését teheti szükségessé.

Röntgenképek átadása

Ígény esetében az elkészült felvételeket DVD-n, digitális formátumban nyújtjuk át vagy e-mailben küldjük el a páciensnek.

CBCT

Jelentkezzen be a

+36 1 465 3100

telefonszámon!

Vagy ajánlja oldalunkat ismerőseinek!

Call Now Button
Girl in a jacket
close-link