Skip to content Skip to footer
Prémium fogászati CT (CBCT)
Edit "röntgen" in a new tab01plasztikaÁrakbékéscsaba fogászati klinikadentálhigiéniaEgri fogászati klinikaeiffelFogínysorvadásfogtechnikalayoutGaléria háttérHome Header (Jacqueline)Home Header Violet (Jacqueline)lezeres-kezelesekMain Header without image (Jacqueline)Miskolc fogászati klinikaMűfogsorokONLY_MENU_HEADERparadontológiapécsi fogászati KlinikaSimple Header Grey (Jacqueline)Simple Header Light (Jacqueline)Simple Header Over (Jacqueline)Simple Header Over Greeny (Jacqueline)Single Shop Header (Jacqueline)szolnoki fogászati klinika és laborpont

CBCT Árak

Kérjük, válasszon klinikát az árlista megtekintéséhez!

Prémium fogászati CT (CBCT)

A Medicover fogászatán már elérhető a világ egyik legmodernebb, többszörös díjnyertes (Cellerant Class of Technology, Edison Awards) fogászati CT és panoráma röntgen berendezése, a prémium kategóriájú CBCT készülék, mellyel a legtöbb CT és röntgenfelvétel készül világszerte. A CT ötvözi a hagyományos kétdimenziós panorámatechnikát és a CBCT (Cone Beam CT) képalkotást, hogy a modern 3D-s arcszkenneléssel együtt hozza létre a valóban személyre szabott képalkotást.

Mi a CBCT?

Cone Beam CT (CBCT) olyan háromdimenziós digitális röntgenleképezési eljárás, melynek során a csontszerkezetről és a fogakról kifejezetten alacsony sugárterhelés mellett készül a lehető legrészletesebb felvétel.

Milyen előnyei vannak a CBCT berendezésnek?

  • Személyre szabott sugárterhelés: a CBCT készülék a páciens állkapcsának felépítése alapján automatikusan határozza meg a sugárterhelés szükséges mértékét.
  • Lényegesen alacsonyabb sugárterhelés: egy normál fogászati CT alkalmával kibocsátott sugárdózisnak körülbelül a fele éri a pácienst a vizsgálat során.
  • A legrészletesebb képet biztosítja a legjobb felbontásban
  • Pontos tervezhetőség: a 3D szoftver segítségével a felvétel után közvetlenül tervezhető a szájsebészeti (implantálás) beavatkozás. A páciens ezt követően pontosan tudni fogja, hogy milyen beavatkozásra lesz szüksége.
Milyen előnyei vannak a CBCT berendezésnek?
Mik a CBCT előnyei a fül-orr-gégészetben?

Mik a CBCT előnyei a fül-orr-gégészetben?

  • A hagyományos CT-vel összehasonlítva kevesebb műtermék keletkezik a fémek (például fogtömések, fogkoronák, fog implantátumok, fül implantátumok, arc-, állcsont rögzítő fémek) körül.
  • Ismételt vizsgálatok esetén jelentősen csökken a sugárérzékeny szövetek (például szem) károsodásának a kockázata.
  • Legalább olyan jó térbeli felbontás tetszőleges síkban, mint a hagyományos CT-nél.
  • Gyors, 30-40 másodperces vizsgálati idő ülő vagy álló helyzetben, nyitott térben (ellentétben a hagyományos CT cső alakú zárt terével).

A vizsgálat menete

Fontos, hogy a vizsgálat megkezdése előtt a páciens minden fémet távolítson el környezetéből (fülbevaló, nyaklánc, piercing, fogsor stb.).

Fogászati szakasszisztensünk a felvétel megkezdése előtt tájékoztatja a pácienst a vizsgálat menetéről és ellátja a megfelelő instrukciókkal. Az alacsony sugárdózis mellett a páciens teljes védelmének biztosítása érdekében sugárzás elleni ólommellényt használunk.

A vizsgálat időtartama (20-40 másodperc) alatt mozdulatlanság szükséges az értékelhető felvételek elkészítéséhez. Ellenkező esetben homályos kép keletkezhet, ami a felvétel megismétlését teheti szükségessé.

A vizsgálat első lépéseként egy kis felvétel készül, egy panoráma röntgenfelvétel sugárdózisának mindössze 5%-ával. Ez az úgynevezett feltérképezési fázis, melynek során a legmodernebb CBCT készülék a páciens felépítése (morfológiája) alapján számolja ki a szükséges sugárdózist (személyre szabott sugárterhelés a SmartAuto Technológiának köszönhetően).

Az elkészült felvételeket DVD-n, digitális formátumban nyújtjuk át a páciensnek.

3D képalkotás

Tekintve, hogy egy 3D program segítségével történik az implantáció tervezése, minimális az esélye, hogy ismételt felvétel válik szükségessé, mert az implantok pozícionálása számítógépes segédlettel történik. Az úgynevezett Face-scan opció segítségével még a páciens arcát is meg lehet jeleníteni a CBCT felvételen a végső eredmény bemutatása érdekében.

Díjak, elismerések

Díjnyertes CBCT rendszer

A legújabb Carestream CBCT rendszer, a CS 9600 elnyerte a 2019. évi “Cellerant Class of Technology” díjat. A berendezés tökéletesen tükrözi a cég elhivatottságát a fogászati diagnosztika átalakításában.

Edison Awards 2019 Winner

Az Edison Awards ezüst díját is elnyerte a készülék, amelyet azoknak a vállalatoknak ítélnek oda, akik folytatják Thomas Edison örökségét és olyan fejlesztéseket hajtanak végre, amelyek megváltoztatják egy-egy terület jövőjét.