Skip to content Skip to footer

Miért használjuk szívesen a Damon fogszabályozókat?

Fogszabályzó

Miért használjuk szívesen a Damon fogszabályozókat?

A modern fogszabályozás előnyei

Hogyan működnek a Damon fogszabályzók?

A rendszert Dr. Dwight Damon szabadalmaztatta és az utóbbi években egyre jobban terjedtek el a Damon fogszabályozók világszerte. A hagyományos fogszabályzók előnyeit új technológiákkal ötvözve, Dr. Damon rendszere a fogszabályozást személyre szabhatóvá és fájdalommentesebbé tette.

Az önligírozós elven működő tappancsok (brekettek) felhelyezése ugyanolyan módon történik, mint a hagyományos fogszabályozók tartóelemeinek rögzítése. Azonban a kezdőív úgy helyezkedik el a brekettekben, hogy azzal elősegíti a természetesebb mozgást, ezáltal nem szükséges olyan sűrűn igazítani / húzni rajtuk.

Ezáltal a kezelések lerövidülnek, esztétikusabb hatást keltenek és fájdalommentesebbek.

Miben különbözik a hagyományos fogszabályozóktól?

Tulajdonságok Damon fogszabályozók Hagyományos fogszabályzó
Erősség lágyabb erőkkel dolgozik, kevésbé fájdalmas és gyorsabb az eredmény néha túl nagy erőkkel lehet csak a fogakat mozgatni a gumis rendszer miatt
Esztétika választható fogszínű, cirkonkristályos változat is, ami nem színeződik el olyan könnyen, mint a korábbi brekettek, a fémszínű megjelenése is esztétikusabb a színes gumik elhagyásának köszönhetően a kezdőívet színes gumikkal rögzítik, így például kevésbé kedvelik egy bizonyos kor után, leginkább fém színűt használnak
Kezelés időtartama min. 1 év ált. min. 2 év
Ajánlott kor bármilyen korban ajánljuk inkább gyermekkorban
Tisztíthatóság A kisebb záraknak köszönhetően sokkal egyszerűbb tisztítani. Körülményesen tisztítható a gumik és a zárszerkezet miatt.
Fémallergia Kevésbé jellemző, mivel sokkal kevesebb a fémalkatrész. Gyakrabban fordul elő.

A fogszabályozók különböző típusai

A Damon Q fogszabályozók

A készülék legfontosabb tulajdonsága, hogy önzáró, ún. önligírozó rendszerrel működik. A fogakra helyezett tappancsok (brekettek) egy könnyen nyitható és zárható szerkezettel vannak felszerelve, melyekbe a kezdőív behelyezése és mozgatása néhány mozdulattal megvalósítható.

Damon Q fém őnzáró rögzített fogszabályozó készülék

Mindemellett a brekettek formája lekerekítettebb és mérete is jelentősen csökkent, így a viselése sokkal kényelmesebb, mint a korábban használt fogszabályozó készülékek esetében. Az új rendszernek köszönhetően a fogszabályzó lágyabb erőkkel dolgozik, kevésbé feszíti a fogazatot, ennek ellenére viszont továbbfejlesztett hatékonysága miatt sokkal rövidebb idő alatt lehet elérni a kívánt eredményt, sőt, sok esetben a szájpadlásra helyezett tágító elemek használatától is eltekinthetünk.

A brekettek felhelyezése is sokkal egyénre szabhatóbb, könnyebben állíthatóak a magasságok a megfelelő harapás és az esztétikus fogsor eléréséhez.

A Damon Clear fogszabályozók

Ezek a készülékek az előbbivel szemben a kezelés ideje alatti esztétikára is fokozott figyelmet fordítanak. A zafírkristályos brekettek szinte láthatatlanná teszik az alkalmazott technikát. A tappancsok átlátszóak és a kiváló minőségű felhasznált anyagoknak köszönhetően elszíneződésük miatt sem kell aggódnunk.

Damon Q fém őnzáró rögzített fogszabályozó készülék

A brekettek belsejében futó kezdőívet szögletesen kialakított szerkezetének köszönhetően éppen olyan stabilan tartja meg, mint a fent említett Damon Q fogszabályzók és az ívek cseréje is hasonlóan egyszerű elven működik. Rögzítése a lehető legmodernebb technológiával gátolja a brekett esetleges elmozdulását, letörését. Lekerekített oldalai szintén a páciens komfortérzetét növelik.

A Damon Clear fogszabályozók a ma elérhető legesztétikusabb megoldást nyújtják mind gyermek, mind felnőtt korú pácienseinknek.