Skip to content Skip to footer

Fogfehérítés: fogászaton vagy otthon?

Fogfehérítés otthon vagy fogászaton?

Fogfehérítés: fogászaton vagy otthon?

Fogfehérítés otthon vagy fogászaton?

A nagy kérdés, ami mindenkiben felmerül, aki fogfehérítésen gondolkozik. És ugye ki ne szeretne hófehéren ragyogó mosolyt? És hogy miben más az otthoni és a rendelőben végzett fogfehérítés? Íme.

Fehér fogakat elérni ma már nem luxus álom. Fogaink idő elteltével magától is elszíneződhetnek a lepedékek elmeszesedése miatt, nem is beszélve az étkezésről. A divatos kávékultusz nem csak az agyra fejti ki hatását, hanem a fogaink elszíneződését is jelentősen élénkíti. Emellett a rendszeres vörösbor, tea fogyasztása, illetve a dohányzás is felelős a nem kívánt elszíneződésért.

A fogfehérítés a közhiedelemmel ellentétben fájdalommentes. Illetve klinikánkon fájdalommentes, ugyanis a fehérítő fény és anyag nem megfelelő használata tudja irritálni az ínyt, ami érzékenységhez, gyulladáshoz, fájdalomhoz vezethet.

Otthoni vs. rendelői

Otthoni fogfehérítés

Az otthoni fogfehérítés egy puha sínnel történik, melybe a fogfehérítő anyagot kell az utasításnak megfelelően felhelyezni. Majd ezt megfelelő ideig használni, illetve az ajánlottaknak alapján ismételni a kezelést. Ez a gyakorlatban több hetet is jelenthet, valamint pár hónap elteltével ismét ajánlott az otthoni kezelés ismétlést. Ez a fajta fogfehérítés ajánlott, ha csak kis mértékű fehéredést szeretnénk elérni. Fontos kiemelni ugyan, hogy a fogfehérítés a fogakat fehéríti, viszont a tömést, koronát már nem.

Fogászati fogfehérítés

A kezelés időtartama jelentősen rövidebb, egyszeri kb. 1 órás alkalommal kell csak számolni. Speciális gélt viszünk fel a fogak felszínére, ami UV fénnyel aktiválódik. Ez alatt a gélben található hidrogén-peroxid tartalmú anyag aktiválódik és fehéríti a csontozatot.

Érzékenység a kezelés idő tartalma alatt előfordulhat, azonban a kezelés végére megszűnik.

Medicover Fogászaton professzionális fogfehérítési rendszerrel dolgozunk, ami gyorsan képes a fogakat világosítani.

Ez az egyik legmodernebb fogfehérítési rendszer, tapasztalataink szerint a számos rendelkezésre álló fehérítő rendszer közül eddig a leglátványosabb és legmegbízhatóbb eredményt biztosítja.

A kezelést követő egy hétben még folytatódik a fehérítő hatása, emiatt érdemes az étkezésre odafigyelni és magas pigment tartalmú ételeket kerülni, mint a fentebb említett kávé, tea, vörösbor. Ugyan az ára többnek tűnhet, ám az otthoni fogfehérítés gyakori használata és anyagköltségét figyelembe véve már nincs jelentős különbség.  Az eredménye pedig évekkel hosszabb, mint az otthoni fogfehérítésé.

Fogászati fogfehérítés

Otthoni és rendelői fogfehérítés összehasonlítása

Fogfehérítés

Otthon

Rendelőben

Hatékonyság több hétig tart a folyamat  pár óra alatt hat 🙂
Megbízhatóság hamisítványok is vannak a piacon  fogorvosaink ajánlásával 🙂
Biztonság érzékenységet okozhat klinikai tesztek igazolásával 🙂
Gyorsaság időigényes  gyors (1 óra) 🙂
Tartósság 1-2 év  2-4 év 🙂
Ár   alacsonyabb 🙂 magasabb