Skip to content Skip to footer

A fogbeültetés három egyszerű lépése

blank

A fogbeültetés három egyszerű lépése

Ahogyan az korábbi cikkünkből is kiderült (A fogimplantátumok előnyei), a fogbeültetés tartós és esztétikus megoldást nyújt a fogak pótlására. Most szeretnénk Önnek bemutatni, hogyan is kell felkészülni a fogbeültetésre, melyek azok a lépések, amikre a beavatkozást megelőzően, közben és utána számíthat.

1. Konzultáció fogbeültetés előtt

Először is időpontot foglalunk egy alapos fogászati konzultációra. Fogorvosunk pontosan és érthető módon elmagyarázza Önnek a szükséges beavatkozások menetét, illetve készít egy előzetes árajánlatot. Ez az implantátumok árán felül a teljes személyre szabott kezelés díját is tartalmazza. Foglaljon helyet első konzultációjára budapesti fogászatunkon!

A panoráma röntgen egy részletes térképet rajzol fogazatáról, ezáltal általában hatékony eszköz a diagnózis felállításához. Azonban néhány esetben szükség lehet CT felvételre, hogy a fogazat állapotára 3D-ben is rálátásunk legyen a fog implantátumok behelyezése előtt. Ha a csont sűrűsége és/vagy mennyisége nem felel meg a műfog megtartására, szájsebészeti beavatkozás is szükséges lehet. Mint például arcüregemelés a felső állkapocscsontban vagy csontpótlás.

Konzultáció fogimplantátum kapcsán

2. A beavatkozás

fogimplantátum (kis titánium csavar) behelyezését az állkapocscsontba szájsebész szakorvos végzi. Kis vágást ejt az ínyen, hogy hozzáférjen az állkapocshoz, ekkor kis lyukat fúr a csontba és óvatosan behelyezi a csavart az ínyvonal alá.

Ekkor időt kell hagynunk a csontnak, hogy begyógyuljon és teljesen összeforrjon az implantátummal. Ezt a folyamatot osseointegrációnak, más néven csontosodásnak nevezzük. Csontpótlás után 3, 4, vagy akár 6 hónap is eltelhet a gyógyulásig. Időközben ideiglenes fogpótlást helyezünk be (ideiglenes porcelán vagy cirkónium koronát), hogy elfedjük az implantátumot és megmaradjon a természetes érzés, amíg vadiúj mosolyunkra várunk.

3. Fogkorona felhelyezése

Amikor az állkapocs teljesen összeforrt a fogimplantátummal, egy felépítmény kerül a csavarra, mely a végleges koronát fogja tartani. Ehhez szintén csak egy kis vágást kell ejteni az ínyen. Ezután lenyomati mintát veszünk, hogy aztán egyedi végleges koronát tehessünk a felépítményre, ezáltal elkészülhessen a fogpótlás.

Ez a cirkónium vagy kerámia korona passzolni fog saját, egészséges fogai színéhez és formájához a lehető legtermészetesebb hatás érdekében. Amikor felkerül a korona, a fogpótlást éppen úgy lehet használni, mint saját természetes fogainkat, kinézete, használata és érzete egyezik saját fogainkéval.

+1 Élvezze az eredményt!

Mostmár csak Önön múlik, hogy élvezze új mosolya előnyeit. Harapjon jóízűen kedvenc ételébe, használja bátran stabil fogsorát és legfőképpen mosolyogjon gond nélkül!